Helyi közélet

2013.11.28. 19:26

Újabb milliók, milliárdok stadionokra

Budapest, Mezőkövesd, Miskolc - Két megyebeli stadion építésére is áldoznak a jövő évi állami költségvetésből.

Budapest, Mezőkövesd, Miskolc - Két megyebeli stadion építésére is áldoznak a jövő évi állami költségvetésből.A kormány szerdai ülésén két megyebeli labdarúgó stadion fejlesztésével kapcsolatos döntés is született. Mindkét létesítményt az élvonalban szereplő labdarúgócsapatok használják.

Szerdán arról határoztak a kormányülésen, hogy nevesített kormányhatározat formájában, a módosító javaslatot nyújtanak be a jövő évi költségvetéshez, és ez többek között azt is tartalmazza, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata által használt kövesdi stadionhoz – az idén már folyósított 400 millió forintos állami szerepvállaláson túl – további 400 millió forintos állami támogatást nyújtanak, 2014-ben. Ezt az újabb szubvenciót a mezőkövesdi stadion megkezdett építésének a befejezésére (a klubház melletti, a pálya hosszanti oldalán található lelátó építésére) kell fordítani.

A másik megyebeli NB I-es csapat, a DVTK stadionja is megújulhat, ugyanis a kormányhatározat tartalma szerint a korábbiakban jelzett összegektől eltérő, nagyobb állami támogatást jut a diósgyőri létesítményre, 4,5 milliárd forint. Lapunk információi szerint ez az összeg is a jövő évi állami költségvetést terheli majd.

A diósgyőri stadionnal kapcsolatos döntésről csütörtökön sajtótájékoztatót is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában