Helyi közélet

2013.11.21. 11:08

TOP 100 - Ahogy egy multicég látja

Miskolc - A fiatal mérnökök szívesen vállalnak a Bosch-nál munkát.

Miskolc - A fiatal mérnökök szívesen vállalnak a Bosch-nál munkát.Javier González Pareja a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója, a magyarországi Bosch-csoport vezetője egy multinacionális cégcsoport szempontjából vizsgálta a fejlesztéseket. Mint mondta, Magyarországon volt megfigyelhető a legnagyobb növekedés, és az általa képviselt cégcsoportot is ez jellemzi, a Bosch-csoport hazánkban és az Európai Unióban egyaránt a legnagyobb növekedést könyvelheti el.

Három számmal jellemezte cégcsoportját: 1, 2 és 3. Az első a legnagyobbat jelenti – fejtette ki Javier González Pareja –, a cégcsoport budapesti fejlesztési központja a legnagyobb Európában – a németországit leszámítva. A kettő is fontos szám, a Bosch teljesítménye a magyar GDP 2 százalékának felel meg. A három pedig azt jelenti, hogy a Bosch-csoport a létszámalapú összehasonlításban a harmadik legnagyobb foglalkoztató. Miskolcnak ebben óriási szerepe volt, 2009 óta 1000 munkahelyet létesítettek itt, tavaly több mint 500 fővel emelkedett a foglalkoztatotti létszám, ami tovább gyarapszik majd, mert a cég Miskolcra telepíti faipari gépeinek gyártását is, ami 2016-ig újabb 320 munkahelyet jelent.

A tudomány szolgálatában

A Bosch-csoport az oktatást is támogatja, a Miskolci Egyetem mechatronikai tanszékét a Bosch alapította, az innen kikerülő fiatal mérnökök pedig szívesen vállalnak munkát a cégnél. A középfokú képzés támogatásába is belépett a csoport, az Andrássy Gyula szakközépiskola 24 diákja tanulhatja meg a szakmát a gyakorlatban a Bosch-nál, ami a régió gazdasági életére katalizátorként hatott. Mint Javier González Pareja elmondta, folyamatosan keresik a lehetőségét annak, hogy a régióban találjanak megfelelő beszállítókra, partnerekre.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában