Helyi közélet

2013.11.11. 16:41

Rendőrségi felhívás! - Telefonos csaló sértetteit keresi a rendőrség

Miskolc - A gyanú szerint egy miskolci férfi több embert is megkárosított. Sértetteket keres a rendőrség.

Miskolc - A gyanú szerint egy miskolci férfi több embert is megkárosított. Sértetteket keres a rendőrség.Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 05010-8108/ 2013. bü. számon indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya R. József ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013 augusztusa és novembere között - anyagi haszonszerzés céljából - Miskolcon, több alkalommal jogosulatlanul rácsatlakozott az egyik távközlési szolgáltató által üzemeltetett telefonvonalakra, amelyekről emelt díjas hívásokat kezdeményezett és ezzel több előfizetőt is megkárosított.

A 42 éves R. Józsefet 2013. november 8-án éjjel a Miskolcon, az Avasi városrészben az egyik társasház alagsorában, bűncselekmény elkövetése közben érték tetten a rendőrök. A hatóság lefoglalta az elkövetéshez használt telefonokat és egyéb eszközöket.

A gyanúsított kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte és részletes beismerő vallomást tett.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy akit hasonló módszerrel megkárosítottak, jelentkezzen a Miskolci Rendőrkapitányságon személyesen, vagy munkaidőben a 06-46/514-511/26-79-es mellékű telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 112-es vagy 107-es segélyhívó számokon.

A rendőrség a bejelentők személyét bizalmasan kezeli.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában