Helyi közélet

2013.11.10. 09:00

Rángatták, megütötték a rendőröket Szendrőben

Szendrő - Fatolvaj gyerekeket mentettek ki a járőrök "karmai közül" a feldühödött rokonok.

Szendrő - Fatolvaj gyerekeket mentettek ki a járőrök "karmai közül" a feldühödött rokonok.Intézkedő rendőrökre támadt egy 20-30 fős csoport szombaton dél tájban Szendrőben; a ruhájukat rángatták, és egyiküket tarkón ütötték. A járőrök erősítést kértek, így a tömegből öt főt tudtak kiemelni azok közül, akik biztosan bántalmazták a rendőröket. Az ügyben a Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával folytat eljárást.

Erdészek értesítették a rendőröket szombaton fél tizenkettő környékén, hogy valószínűleg fatolvajok "dolgoznak" a területükön, mert favágás hangjait hallják egy Szendrő melletti erdős részen, mondta el munkatársunknak dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője. A járőr a helyszínen tetten ért két fiatalkorú és egy gyerekkorú személyt, amint éppen fát húzgálnak ki az erdőből. Személyazonosságuk megállapítása érdekében Intézkedés alá vonták őket, amikor az erdőből egy 20-30 főből álló társaság szivárgott elő, és közrefogta az intézkedő rendőröket - folytatta a szóvivő.

A csoport tagjai - azt kiabálva, hogy mit akarnak a gyerekektől, hagyják békén őket - elrángatták a rendőrök közeléből a fiatalokat, miközben a járőrök ruháját cibálták, lökdösték őket, és egyiküket tarkón is ütötték. A rendőrök erősítést kértek, s kollégáik segítségével elfogtak öt embert - négy férfit és egy nőt -, akik biztosan tevőlegesen is rész vettek az intézkedés megakadályozásában, őket az Edelényi Rendőrkapitányságra állították elő. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával a Miskolci Nyomozó Ügyészség eljárást indított, és őrizetbe vette az öt előállított embert; a további kényszerintézkedésekről - esetleges előzetes letartóztatásuk indítványozásáról - a kihallgatásukat követően dönt a hatóság. Az elkövetői kör a vallomások tükrében még szélesedhet, tette hozzá dr. Martossy György.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában