Helyi közélet

2013.11.27. 11:32

Rakaczki Bence jól van, de naponta kezelik

Miskolc - A közelmúltban arról írtunk, hogy Rakaczki Bencét újra kezelik, mert egészségi állapota ezt megköveteli.

Miskolc - A közelmúltban arról írtunk, hogy Rakaczki Bencét újra kezelik, mert egészségi állapota ezt megköveteli.Ismeretes, hogy a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó csapata húsz esztendős kapusának szervezetét leukémia támadta meg, s és a 2012-ben felfedezett vérrákja miatt januárban csontvelő-transzplantáción esett át. Ez jól sikerült, a nyár végén azonban romlott az egészségi állapota, szervezetében újra megjelent a betegség, emiatt a sportoló ismét kórházban kezelésre szorult.– A fiam most itthon van, de mindennap kezelésre viszem – mondta a sportoló édesapja, Rakaczki János, aki hozzátette: – Bence jól érzi magát, vérellátása megoldott, így jelenleg nincs szüksége semmilyen segítségre, akcióra, gyűjtésre.

A sportolóval kapcsolatos információnk szerint kezelőorvosai most a transzplantáció (az őssejtbeültetés) megismétlésének lehetőségét vizsgálják, végleges döntést azonban még nem hoztak. Ha így határoznak, akkor a beavatkozásra várhatóan januárban kerül majd sor Miskolcon.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában