Helyi közélet

2013.11.21. 13:37

Országos nyúlkiállítás Szikszón

Szikszó - Az I. Országos Nyúlkiállítást Szikszón rendezi meg november 23-24-én a Magyar Nyúltenyésztők Országos Egyesülete - közölte lapunkkal Urszin Viktor főszervező, kommunikációs vezető, szikszói nyúltenyésztő.

Szikszó - Az I. Országos Nyúlkiállítást Szikszón rendezi meg november 23-24-én a Magyar Nyúltenyésztők Országos Egyesülete - közölte lapunkkal Urszin Viktor főszervező, kommunikációs vezető, szikszói nyúltenyésztő.Hétszáz nyúlra számítunk. Nem csak hazai kiállítók, szlovák és román tenyésztők is jönnek szép számmal. Mindenfajta nyúl lesz a kiállításon, a törpétől az óriás fajtáig. A nyulakat 3 osztrák és 2 német bíráló minősíti majd, így egy egységes nyugati szemlélet szerint zajlik a bírálat, az érvényes európai standard alapján.

A kiállításnak Füzesséri József polgármesternek köszönhetően a Városi Sportcsarnok ad otthont. Látogatási idő: szombaton nyolctól négyig, vasárnap 8-től délig. A díjátadó ünnepségen jutalmazzuk a rajzpályázatunkra beérkezett alkotásokat, külön óvodai és iskolai kategóriában. Nyúlsimogató és tudáspróba is szerepel a programban, és válaszolunk a tenyésztési kérdésekre. Életnagyságú nyuszi is szórakoztatja majd a kis érdeklődőket.

BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában