Helyi közélet

2013.11.07. 19:29

Napcellák az épület tetején

Bükkaranyos - 100% uniós támogatásból újul meg az orvosi rendelők épülete Bükkaranyoson.

Bükkaranyos - 100% uniós támogatásból újul meg az orvosi rendelők épülete Bükkaranyoson.Emőddel közösen Bükkaranyos önkormányzata, konzorciumot alkotva nyújtotta be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Programjának Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járó beteg szakellátás fejlesztése tárgyú felhívásra pályázatát. Az irányító hatóság a projektet támogatásra érdemesen minősítette.

Gazdaságosabb lesz

Az „Egészségügyi alapellátások fejlesztése Emődön és Bükkaranyoson” című pályázat részeként Bükkaranyoson összesen 13 millió 450 ezer forint értékben valósul meg az orvosi rendelők és a védőnői szolgálat helyiségeinek energetikai felújítása - tudtuk meg Nagy Lajos polgármestertől. Az épületegyüttes új homlokzati hőszigetelést és vakolatot, valamint korszerű, hőszigetelt nyílászárókat kap majd. Egy energiatakarékos kondenzációs fali kazán is elhelyezésre kerül, az elektromos energia előállításáról pedig a tetőn levő napcellák gondoskodnak. A munkálatok a közbeszerzési eljárások lefolytatását követően, várhatóan 2014 nyarán zajlanak. A beruházás eredményeként a megújuló, megszépülő, komfortosabbá váló épület üzemeltetése takarékosabbá, gazdaságosabbá válik a bükkaranyosi önkormányzat számára.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában