Helyi közélet

2013.11.18. 17:47

Munkába állt az összekötő

Cigánd - Felavatták a felújított Cigánd-Pácin utat.

Cigánd - Felavatták a felújított Cigánd-Pácin utat.A cigándi végpontnál avatták fel a Cigándot és Pácint összekötő útszakaszt. Tulajdonképpen ez így egy picit becsapós, hiszen az út valóban Cigándon kezdődik, de nem Pácinig tart, hanem a Pácin és Nagyrozvágy közötti országútnál ér véget, de a lényegen nem változtat, a korábban gyalázatos állapotban lévő út új burkolatot kapott, így lényegesen lerövidül a Bodrogköz két részének összeköttetése.

Hét év után

– Hét évig kellett erre a beruházásra várni – mondta a helyszínen dr. Hörcsik Richárd, Zemplén országgyűlési képviselője. – Ennek az útnak még a cigándi árapasztó megépítésekor kellett volna elkészülnie, hiszen az is része volt a Vásárhelyi Tervnek. Azóta országgyűlési képviselőként folyamatosan azt hallgattam, hogy megvan a pénz, de most éppen ide kell átcsoportosítani, most meg oda. Most azonban büszkén jelenthetem, a pénz is megérkezett, a munkások is, így nem volt akadálya annak, hogy ez a nagyon fontos útszakasz elkészüljön. Fontos azért, mert nem csupán Bodrogköz két részét köti össze, hanem azért is, mert jelentősen megkönnyíti és lerövidíti a távolságot Sátoraljaújhely és a Bodrogköz között, vagy Szlovákia és a Bodrogköz között.

A központba

– Számunkra nagyon fontos volt, hogy ez az útszakasz elkészüljön, különösen azóta, hogy Cigánd járási székhely lett – mondta Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere. – Többször előfordult, hogy az Újhely felől hozzánk tartó tűzoltóknak, mentőknek kerülőt kellett tenni az összekötő út állapota miatt. Szerencsére ez nem követelt emberéletet, de mindannyiunk biztonságérzete megköveteli, hogy normális állapotú utakon tudjunk közlekedni. Ennek köszönhetően most már a Bodrogköz Pácin felőli részén élők is sokkal könnyebben el tudják érni a járási székhelyet, a cigándi járóbeteg szakellátó központot.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában