Helyi közélet

2013.11.11. 11:05

Miskolcra jön az EFOTT?

Miskolc - Miskolctapolcán már 1984-ben buliztak az egyetemisták.

Miskolc - Miskolctapolcán már 1984-ben buliztak az egyetemisták.Az EFOTT Kft. pályázatot írt ki a 2014. évben megrendezendő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) házigazda felsőoktatási intézményének tisztségére. A pályázat beadásának határideje szeptember 30-a volt, ugyanakkor a kiírók a pályázat eredményhirdetését - igaz "várhatóan" - október 28-ra datálták. A helyszínnek kapcsolatban a konkrét elvárások megfogalmazása mellett előnyöket is megemlítette az EFOTT kft., mint például "tópart /folyópart /strand közelsége", "300 fő befogadására alkalmas épített szálláshely megléte a terület 2 km-es körzetében", "sportpályák, sportolási lehetőségek a közelben (pl. futballpálya, kosárlabdapálya, teniszpálya, úszómedence, csónakház, stb.)".

A helyszínnel kapcsolatban megkerestük az EFOTT kommunikációért felelős illetékesét, aki készségesen azt tudatta az Észak-Magyarországgal, hogy az EFOTT 2014 helyszíne várhatóan november 10-e válik publikussá, amiről sajtóközleményt fognak majd kiadni. Ugyanakkor a Facebook-on sem pihennek a szervezők, hiszen napok óta szavazásra buzdítják az EFOTT látogatókat annak kapcsán, hogy Miskolcon, vagy Zalaegerszegen legyen-e jövőre a rendezvény. Minderről november 12-ig lehet voksolni. (November 2-án 37-63 volt a százalékos különbség - nem tudni melyik település javára.)

5 nap, 4 éjszaka

De hogy mi is ez EFOTT? Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) 1976-ben jött létre. Ezért Magyarország egyik tradicionális fesztiváljának számít. "Mindig más és más helyszínen jelentkezik újra, az ifjúság mindig máshova látogat el, így ismeri meg az új generáció Magyarország szépségeit." - írja a wikipedia. Az első találkozó helye a Pécs melletti Abaliget volt: 1976 nyarán 25 felsőoktatási intézmény 350 hallgatója vett részt a négy napos eseményen. Az elmúlt években rekordokat döntöget a látogatói szám, - bár a 2011-es fesztiválon nem dőlt meg a rekord, így is - közel 70 000-en voltak kíváncsiak a hazai fesztivál-felhozatal hivatalos hallgatói bulijára. A tavalyi 5 napnak és 4 éjszakának a zánkai (egykori) úttörőváros adott otthont. Ha jövőre a borsodi megyeszékhelyre jönne az EFOTT, akkor elmondható lenne, hogy 30 év után tér vissza a nagy múltú forgatag: 1984-ben ugyanis Miskolctapolcán buliztak a fiatalok.

ÉM-JLI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában