Helyi közélet

2013.11.01. 11:28

Megbecsülést az időseknek

Ózd - Az idősek havának utolsó napján ózdi szépkorúakkal találkozott Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár és Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Ózd - Az idősek havának utolsó napján ózdi szépkorúakkal találkozott Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár és Riz Gábor országgyűlési képviselő.A Dózsa György úti otthon lakóival közösen megtartott teadélutánon a vendégek egy élménybeszámolót is meghallgattak, amelyen az októberi ünnepnapokat elevenítették föl. Az elmúlt hetekben számtalan programot szerveztek az időseknek, őszi vigadalomban vettek részt, huszárlovas bemutatót tartottak nekik és több zenei eseményen is szórakozhattak. A teadélutánra a lakók verses műsorral készültek, majd közösen énekelték el a nyugdíjasok indulóját. Riz Gábor, országgyűlési képviselő személyes példát hozott az idősekkel kapcsolatban.

Időt és finomságot

- Önök azok, akik a második gyermekkorukat élik. A munkával teli, becsületes évtizedek után az idős generációnak jár a törődés és a megbecsülés – fogalmazott a lakók előtt Riz Gábor. – Amikor a 82 éves édesanyámat meglátogatom, mindig két kérdést tesz föl nekem: az egyik, hogy mennyi időm van, a másik pedig, hogy milyen finomságot vittem neki. Bár elég elfoglalt vagyok, de arra törekszem, hogy a lehető legtöbbet figyeljek rá. Most kell visszaadnom neki azt a sok szeretetet, amit tőle kaptam az évtizedek alatt.

Soltész Miklós államtitkár az eseményen kiemelte: Az otthonban élőknek nagyon fontos, hogy közösségben tölthetik ezeket a nyugalmas éveket, ezáltal szebbé tudják tenni egymás mindennapjait. Az esetleges nehézségeket így sokkal könnyebb átvészelni, mint magányosan. Október valóban az idősek hava volt, de a fiatalabbaknak az év többi részében is kötelességünk figyelni a rendkívüli tapasztalattal és tudással rendelkező generációra. A teadélután egy kötetlen beszélgetéssel zárult, az otthon lakóit egy kis finomsággal is meglepte az államtitkár és az országgyűlési képviselő.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában