Helyi közélet

2013.11.26. 14:09

Makovecz Imre egy orrhosszal nyert

Sárospatak - A város polgáraira bízta a sárospataki önkormányzat, hogy miként nevezzék el a város új főterét, amelyet A Művelődés Háza és Könyvtára, valamint a tanítóképző főiskola között alakítottak ki.

Sárospatak - A város polgáraira bízta a sárospataki önkormányzat, hogy miként nevezzék el a város új főterét, amelyet A Művelődés Háza és Könyvtára, valamint a tanítóképző főiskola között alakítottak ki.

– A sárospataki polgárok és a város barátai tudtunkra adták, fontos nekik, mi történik a településükön – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – Ezért is gondoltuk úgy, nem mi fogjuk eldönteni, miként nevezzük el ezt a közterületet, hanem megkérdeztük a pataki polgárokat, akik első körben nevekre tehettek írásbeli javaslatokat. Ennek lezárultával a négy legtöbb jelölést kapott nevet feltettük a város honlapjára, ahol november 25-ig lehetett szavazni. Összesen 8533 szavazat érkezett, ami egy tizenháromezres lélekszámú településen hatalmas arány, soha ennyien még nem nyilvánítottak véleményt egyetlen szavazáson sem, aminek természetesen örülünk.

A szavazás első pár napja után már tudni lehetett, igazából kétesélyes a történet, hiszen a Makovecz-, valamint a Comenius térre érkezett a voksok zöme. Végül ez a két név vitte el a szavazatok 89 százalékát, de azért a Pataki diák tere és az egykori legendás pedagógus, Ködöböcz József is kapott szavazatokat. Végül a szavazás lezárásakor a Makovecz térre érkezett a legtöbb szavazat.

November 29-én, a következő testületi ülésen ismertetjük a patakiakkal a szavazás végeredményét és határozatban rögzítjük a közterület nevét. Ugyanezen a napon délután két órakor tartunk a helyszínen a harangtoronynál egy kis névadó ünnepséget és onnantól már hivatalosan is Makovecz térnek fogják hívni a területet.

ÉM-BG


Végeredmény

  • Makovecz tér 3966
  • Comenius tér 3653
  • Pataki diák tere 782
  • Ködöböcz tér 132

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában