Helyi közélet

2013.11.19. 14:47

Közlemény - Támogatási szerződést írt alá a PannErgy leányvállalata

Budapest - Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül megvalósuló pályázat támogatási szerződését írta alá a PannErgy Nyrt. leányvállalata a Kuala Kft.

Budapest - Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül megvalósuló pályázat támogatási szerződését írta alá a PannErgy Nyrt. leányvállalata a Kuala Kft. A PannErgy leányvállalata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretein belül a KEOP-2012-4.10.0/B „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című pályázati konstrukcióban a „Geotermia, szaktudás a gazdaság szolgálatában” című projekttel sikeresen pályázott, és a mai napon a pályázathoz kapcsolódó támogatási szerződés aláírása megtörtént.

A projekt révén Miskolc Megyei Jogú Város Tatár utcai Fűtőműve által kiszolgált, Belvárosi - illetve Egyetemvárosi városrészek hőigényének, részben geotermikus energiából származó hővel történő kiváltása valósul meg. A Miskolci Geotermikus Projekt második ütemének megvalósítását követően a távfűtési rendszerbe beadható geotermikus hőenergia - az Avasi hőkörzetbe való betápláláshoz képest megduplázódhat, így a 2010-től 2020-ig tartó időszakra előirányzott a Nemzeti Cselekvési Tervben foglaltak szerinti, - a geotermikus energiából származó energiamennyiségnek - mintegy 12,2 millió GJ vállalásának közel 6,57 %-át biztosíthatja a teljes projekt.

Az elnyert 1 milliárd forint összegű támogatás hozzájárul, hogy a Társaság a mintegy 3 milliárd forint összköltségű beruházás megvalósításával, a megújuló energia részarányának emelésével tovább csökkenti Miskolc MJV fosszilis energia függőségét. A beruházással jelentős széndioxid megtakarítást tud eredményezni, amely által a klímavédelmi célokhoz kapcsolódva az energiahatékonysági célokat is szolgálja.

PannErgy Nyrt.

Budapest, 2013. november 19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában