Helyi közélet

2013.11.14. 15:23

Közlemény - FIDESZ-KDNP: Bazin Géza ma sem kért bocsánatot

Miskolc - Azok az MSZP-sek, akik a miskolci közbiztonságot úgy akarták megteremteni,hogy több millió forintért, lemezből készített őrbódét raktak a görög katolikus templom mellé a Búza téren, és akik egy budapesti őrző-védő cégnek tízmillió forintokat akartak fizetni évente az avasi lakótelepen végzett "szolgáltatásokért", ma sajtótájékoztatón adtak közbiztonságról szóló tanácsokat a jelenlegi városvezetésnek.

Miskolc - Azok az MSZP-sek, akik a miskolci közbiztonságot úgy akarták megteremteni,hogy több millió forintért, lemezből készített őrbódét raktak a görög katolikus templom mellé a Búza téren, és akik egy budapesti őrző-védő cégnek tízmillió forintokat akartak fizetni évente az avasi lakótelepen végzett "szolgáltatásokért", ma sajtótájékoztatón adtak közbiztonságról szóló tanácsokat a jelenlegi városvezetésnek.Bazin Géza önkormányzati képviselő, Káli Sándor és Simon Gábor nevében, a várakozásokkal ellentétben, nem kért bocsánatot. Bazin Géza, egykori főnökei nevében, a feszült várakozásokkal ellentétben, ma sem kért bocsánatot, pedig a Gyurcsány kormány 2005-ös rendeletét követően az elképesztően hanyag és nemtörődöm módon működő polgármesteri hivataluk éveken keresztül tétlenül bámulta, hogy fészekrakók százai özönlik el Miskolc lakótelepeit.

Az összevont hatósági ellenőrzésekkel, az önkormányzati rendészet létrehozásával, a közbiztonsági technikai rendszerek korszerűsítésével, koordinálásával, az intézkedési hatáskörök bővítésével, a Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának kialakításával,szerencsére ma már csak lidérces álom a Káli-korszak miskolci "közbiztonsága".

A következetes és koncepciózus városvezetői lépések sorozatával idén elkezdődött és jövőre befejeződik lakótelepeinken a fészekbontás! A szocialista korszak fészekrakói helyébe fiatal házasok, az egyetemünkön végzett friss diplomások kerülnek.

Az országban a legnagyobb volumenű Start munkaprogram hatására ma már, a Káli-korszaktól eltérően, Miskolcon nem ingyen segélyért állnak sorba a hátrányos helyzetű emberek, hanem a köz számára hasznos munkáért jelentkeznek. Végre elkezdett érvényesülni a valamit valamiért elv. A Kriza Ákos vezette városunkban ma nem az ingyen segélyben hiszünk, hanem a felzárkóztatást segítő városi szolgáltatásokban, a helyi életviszonyok javításában: ezért létesítettünk Lyukóban rendőrőrsöt, orvosi rendelőt, felzárkóztatási szolgáltatásokat nyújtó közösségi házat.

A mostani városvezetés a kezdetektől a maga összetettségében kezeli a közbiztonság kérdését: így volt ez az önkormányzati rendészet létrehozásakor és a saját városi vagyonvédelmi társaság magalakításakor is.

- Nánási-Kocsis Norbert, önkormányzati képviselő FIDESZ-KDNP frakció -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában