Helyi közélet

2013.11.18. 09:27

Hol késik már a húszezer miskolci laptop?

Miskolc - Még mindig csak hamarosan indul a Digitális Miskolc honlap, ezzel együtt a program.

Miskolc - Még mindig csak hamarosan indul a Digitális Miskolc honlap, ezzel együtt a program.A történet augusztus végén kezdődött, amikor is a városvezetők rendkívüli ülésen jelentették be, a Miskolcon és környékén élők 20 ezer laptop térítésmentes használatát igényelhetik a jövőben. Akkor az volt a terv, hogy a program szeptember közepén indul, és lesz egy honlap – ez a digitalismiskolc.hu –, ahol minden információt megtalálhatnak az érdeklődők, többek között a pályázati feltételeket is. A honlap megvan, de csak a „hamarosan” feliratot olvashatjuk. Ez annyiban változás, hogy korábban az volt kiírva: fejlesztés alatt.

Megint két hét

Szeptember elmúlt, október közepén újra érdeklődtünk az önkormányzatnál. Kiss Gábor alpolgármester azt válaszolta: a program elindulásának több feltétele van, például eszközök közbeszerzésének lefolytatása, feltételrendszer véglegesítése. Mivel ezek jelentős része nem Miskolc feladatköre, így ezekben az ügyekben nem tud a város nyilatkozni, csak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – tudtuk meg.

A minisztérium pedig azt válaszolta októberben: az eszközök beszerzése zajlik, ami előreláthatólag két héten belül lezárul. Azóta egy hónap telt el, lapunk újra kérdezett. Miért késik a program, mikortól lehet rá pályázni?

De a válasz szinte ugyanaz volt mind az önkormányzattól, mind a minisztériumtól: két héten belül minden kérdésünkre választ kapunk, addig pedig türelmet kérnek.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában