Helyi közélet

2013.11.11. 19:36

Herman Ottó sírja: a bizottság tájékozódna

Miskolc - A kulturális bizottság elnöke nem tud nyilatkozni arról, hogy visszafizetik-e a sírra költött pénzt.

Miskolc - A kulturális bizottság elnöke nem tud nyilatkozni arról, hogy visszafizetik-e a sírra költött pénzt.Levélben fordult a város jegyzőjéhez Molnár Péter Fidesz- KDNP-s önkormányzati képviselő mind a saját, mind a kulturális bizottság nevében – ő a bizottság elnöke – ezt sajtótájékoztatóján jelentette be. A levélben arra kéri dr. Csiszár Miklóst, hogy folyamatosan tájékoztassa a Herman Ottó sírjával kapcsolatban történő tárgyalásokról, amelyet a az illetékes hivatalokkal és Vásárhelyi István családjával folytat az ügyben.

– Én személy szerint is fontosnak tartom, hogy az emlékévre mindkét természettudósunk emlékhelye méltó állapotba kerüljön – hangsúlyozta. Bejelentette, szakbizottsága várja a tenni vágyó szakemberek és miskolci polgárok segítségét, hogy 2014-ben méltó eseménysorozattal emlékezhessen a város Herman Ottó halálának századik évfordulójára. Elmondta, a jubileumi emlékév alkalmából film is készül a természettudós és polihisztor életéről.

Országos botrány

Mint arról lapunk beszámolt, a múlt héten országos botrányt kavart, hogy Herman Ottó Felsőhámorban lévő sírját Kovács László, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője jogszabályellenesen átépíttette. A síremléket később az önkormányzat helyreállíttatta. Megkérdeztük Molnár Pétert, hogy tervezi-e pártja és az önkormányzat, hogy bocsánatot kér a történtek miatt. Molnár Péter úgy válaszolt, ő a kulturális bizottság nevében nyilatkozik, s csak a jegyző tájékoztatása után tud az ügyről véleményt mondani. Kérdeztük, visszafizetik-e a városnak az elbontott emlékműre elköltött összeget. Molnár Péter újra arra hivatkozott, hogy bizottsági elnökként tartja a sajtótájékoztatót, így a kérdésre nem tud válaszolni.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában