Helyi közélet

2013.11.06. 19:12

Gondoskodás hozzá méltó helyen

Alsózsolca - Átadták Alsózsolcán a felújított Gondozási Központot.

Alsózsolca - Átadták Alsózsolcán a felújított Gondozási Központot.Szinte teljesen megtelt szerdán délelőtt a megújult központ udvara, hiszen sokan voltak kíváncsiak a kívül-belül teljesen megújult központra. A hivatalos átadó előtt Zsiros Sándorné, Alsózsolca polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd következett a nemzeti színű szalag átvágása: egy-egy darabot kapott a házigazda polgármester mellett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szociális és családügyért felelős államtitkára, Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a város alpolgármestere és Demeter Ervin kormánymegbízott is.

Fontos a gondoskodás

A rendezvény ezután a központban folytatódott, ahol Zsiros Sándorné polgármester kifejtette, hogy a város számára nagyon fontos feladat az idősekről való gondoskodás, melynek alappillére lesz a megújult Gondozási Központ (ahogy Alsózsolcán régen hívták, az egykori idősek otthona). Megtudtuk: a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv keretében 55 100 000 forint támogatást nyertek, míg az önrészt, 15 millió forintot tette hozzá az önkormányzat.

Soltész Miklós államtitkár emlékeivel kezdte: amikor a nagy árvíz volt a térségben és itt járt példaértékűnek látta az itt élő emberek összefogását. Ennek az erejét látja ebben a megújult intézményben is, hiszen nagy munkára volt szükség a megvalósításhoz. Hozzátette: a Gondozási Központ nem csak az idős embereket segíti, hanem a hozzátartozóikat is: „Nyugodt hátteret biztosít ez a csodálatos intézmény.”

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a város alpolgármestere hangsúlyozta, hogy már ráfért az épületre a megújulás, mely immár 21. századi körülményeket biztosít az idősek gondozására, ápolására. Elmondta, nagyon büszke arra, hogy Alsózsolca az elmúlt időszakban számos pályázaton is sikeresen szerepelt s mint fogalmazott: „A közösség együtt dolgozva hegyeket tud megmozgatni.”

Ezt követően az egyházak képviselői megszentelték illetve megáldották az épületet, majd még egy ünnepélyes pillanat jött: Soltész Miklós átnyújtotta Zsiros Sándornénak az „Idősbarát Önkormányzat Díját”, melyet Alsózsolca is elnyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Oroszné Verba Julianna intézményvezető köszönő szavai után pedig következett a megújult épület bejárása, ahol mindenki láthatta, hogy az átadón résztvevő idős emberek milyen örömmel vették birtokba a teljesen megújult, minden igényt kielégítő intézményt.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában