Helyi közélet

2013.11.14. 14:49

Éjszakai vágányzár – villamospótló autóbuszok fognak közlekedni éjszakánként és egy hétvégén Miskolcon

Miskolc - 2013. november 18-tól december 31-ig éjszakánként 22:20 – 04:20 között vágányzár lesz a teljes villamos pályaszakaszon, ezért villamospótló autóbuszok fognak közlekedni ezen időszakban az éjszakai órákban.

Miskolc - 2013. november 18-tól december 31-ig éjszakánként 22:20 – 04:20 között vágányzár lesz a teljes villamos pályaszakaszon, ezért villamospótló autóbuszok fognak közlekedni ezen időszakban az éjszakai órákban.

Ami miatt villamospótló autóbuszok járnak

Év végéig a villamos pályán és a felsővezeték rendszeren és tartozékain karbantartási és garanciális hibajavítási munkálatokat fognak végezni. Ezzel együtt elvégzik a szükséges pályafelügyeleti méréseket, a pályaállapot felmérést és egyéb, hatóságok által előírt vizsgálatokat. Ezzel a megújult pálya egészét a téli üzemeltetési körülményekhez igazítják, a rögzítő és feszítő elemeket téli körülmények között szabályozzák és a felsővezetéki mérések elvégzése is megtörténik a vágányzár másfél hónapja alatt. A munkavégzések ideje alatt a villamosok nem tudnak közlekedni az éjszakai órákban.

A villamospótló autóbuszok az őszi menetrendben kiadottól eltérően, a megváltozott utazási időtartam miatt más időpontokban indulnak, ezzel is biztosítva a garantált csatlakozásokat.

E mellett a villamospótlók a Széchenyi utcáról nem a megszokott főutcai villamosmegállókban érhetők majd el, ezzel is óvva a megújult főutcát a buszforgalomtól.

Az éjszakai villamospótlózás a Tiszai pu. – Felső- Majláth végállomások között a mellékelt útvonalon és menetrend szerint, a grafikában feltüntetett megállóhelyeket használva az alábbiak szerint alakul:

A villamospótló autóbuszok indulási ideje:

  • a Tiszai pu.-ról: 22:17, 22:34, 23:04, 23:34, 0:04, 0:34, 01:04, 01:34, 02:04, 02:34, 03:04, 03:34, 04:04
  • Felső- Majláth-ról: 22:48, 23:03, 23:18, 23:48, 0:18, 0:48, 1:18, 01:48, 02:18, 02:48, 03:18, 03:48, 04:13, 04:28 - ez 04:28-as járat csak munkanapokon közlekedik.
  • A villamospótló autóbuszok útvonala:

  • A Tiszai pályaudvarról indulva Felső-Majláth irányába:

  • Kandó K. tér - Baross G. u. - Bajcsy-Zs .u. - Soltész N. K. u. - Zsolcai kapu - Ady E. u. - Madarász V. u. - Szentpáli u. - Corvin u. - Uitz B. u. - Szemere u. - Palóczy u. – Kis-Hunyad u. – Dayka G. u. - Hunyadi u. - Tizeshonvéd u. - Győri kapu - Andrássy u. - Kiss tábornok út - Árpád út - Hegyalja út - Csóka u. körforgalom

  • Felső-Majláthról indulva a Tiszai pu. felé:

  • Hegyalja út - Árpád út - Kiss tábornok út - Andrássy u. - Győri kapu - Hunyadi u. – Dayka G. u. - Kis-Hunyad u. - Palóczy u. – Hősök tere – Szemere u. - Uitz B. u. - Corvin u. - Szentpáli u. - Horváth L. u. - Ady E. u. - Zsolcai kapu - Soltész N. K. u. - Bajcsy-Zs .u. - Baross G. u. - Kandó K. tér

    A villamospótló autóbuszok megállói

    A villamosvonalon összesen 23 megálló található. A villamospótló autóbuszok:

  • 14 helyen a villamosmegállóban, vagy azzal párhuzamosan állnak meg,
  • és 9 olyan megállóban, amelyek a villamosmegállókhoz közeli autóbusz megállók
  • A megállókat részletesen az alábbi táblázat foglalja össze, amelyben

  • a „VP" jelzés olyan megállót jelöl, ami párhuzamosan helyezkedik el a villamosmegállóval, és amit autóbusz egyébként kizárólag akkor használ, amikor villamospótlóként közlekedik.
  • E mellett sárga háttérszínnel vannak jelölve azok a megállók is, ahol a villamosmegállóban áll meg a villamospótló.
  • Fehér háttérszínnel azok a megállók szerepelnek a táblázatban, ahol autóbuszok megállóiban áll meg a villamospótló járat.
  •  

    Utasainkat természetesen a megállóhelyeken kihelyezetett információs táblákkal is tájékoztatjuk.

    Kérjük Utasaink szíves megértését és türelmét!

    Köszönjük!

    - Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában