Helyi közélet

2013.11.20. 11:15

Drámai fordulatot vett a tiltott leányszerelem

Miskolc - A vád szerint meg akarta ölni késével barátnőjét egy kazincbarcikai kamaszlány.

Miskolc - A vád szerint meg akarta ölni késével barátnőjét egy kazincbarcikai kamaszlány.Mellbe szúrta szerelmét egy kazincbarcikai diáklány tavaly szeptemberben – ügyét kedden kezdte tárgyalni a Miskolci Törvényszék dr. Horváth Mária vezette tanácsa. A lányka két évvel ezelőtt, májusban ismerkedett meg a nála néhány évvel idősebb, s a saját neméhez vonzódó lánnyal, majd facebookon levelezni kezdtek. Ősszel szerelmi viszony alakult közöttük, ám időnként hajba kaptak. Ennek részben az volt az oka, hogy a fiatalabb lány néha fiúkkal is barátkozott. Tavaly januárban a kislány megszökött otthonról – családja számára ekkor vált világossá szexuális érdeklődése, így miután előkerült, szülei szobafogságra ítélték, és igyekeztek hermetikusan elzárni a másik lánytól.

Emberölési kísérlet

Tavaly ősszel a lánykának új barátja lett, aminek barátnője nem örült, a facebookon kiposztolta egy korábbi levelezésüket, azt azonban a kislány anyja is látta. A család kocsiba vágta magát, hogy személyesen tisztázza a helyzetet az Ormosbányán élő másik lánnyal. Este tíz óra felé értek oda, de a kapun bejutniuk már nem sikerült. A lány átugrotta a kerítést, kést vett elő, és „megdöglesz, de én is meghalok", szavak kíséretében szúrásra emelte a kezét. Szerelme megfogta a karját, de egyszer csak kicsúszott a kezéből a kislány kést tartó csuklója, a penge pedig megsértette a lány jobb mellkasát. Nem okozott életveszélyes sérülést, de az ügyészség szerint a lányka szándéka erre irányult, így emberölési kísérlettel vádolta meg a lányt, apját pedig testi sértéssel, mert többször is megütötte a sebesült lányt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában