Helyi közélet

2013.11.20. 14:03

Digitális átállás - Észak- és közép-magyarországi tévéadókat hangolnak át csütörtökön

Budapest, 2013. november 20., szerda (MTI) - Csütörtökön áthangolják a kékesi, a ceglédi, a borsodnádasdi, a bükkaranyosi, a szilvásváradi, az egri és az ózdi tévéadókat, így ezek vételkörzetében reggel nyolc és délután hat óra között néhány órára szünetelni fog a tévéadások vétele, a földfelszíni sugárzás leállása miatt - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2013. november 20., szerda (MTI) - Csütörtökön áthangolják a kékesi, a ceglédi, a borsodnádasdi, a bükkaranyosi, a szilvásváradi, az egri és az ózdi tévéadókat, így ezek vételkörzetében reggel nyolc és délután hat óra között néhány órára szünetelni fog a tévéadások vétele, a földfelszíni sugárzás leállása miatt - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerdán az MTI-vel.Az áthangolás után a vevőkészülékeket (set-top-box) újra kell hangolni, ezt követően azonban a nézők a megszokott minőségben élvezhetik tovább a digitális adásokat. Az adásszünet tehát nem jelenti sem az antenna, sem a tévékészülék, sem a set-top-box hibáját - közölték.

A modern készülékek automatikusan megkeresik a csatornákat, de előfordulhat, hogy a nézőknek maguknak kell elindítani az újrahangolást, ha azt tapasztalják, hogy egyes csatornák nem foghatók a megszokott helyen.

Az áthangolás csak a vevőkészülékeket érinti, a digitális adók lefedettségi területét nem, ezért nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

További információk a digitalisatallas.hu oldalon, vagy az ingyenesen hívható, 0680-38-39-40-es számon kérhetőek.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában