Helyi közélet

2013.11.12. 17:46

Az Egri Érsékség ezüst érmét kapták

Edelény - Kettős ünnep volt az edelényi Római Katolikus Egyházközségben.

Edelény - Kettős ünnep volt az edelényi Római Katolikus Egyházközségben.Immár második alkalommal került sor ebben az esztendőben bérmálkozásra az edelényi Jézus Szíve Római Katolikus Templomban október 27-én. Ezúttal 28 fiatal készült a bérmálás szentségének ünnepélyes fölvételére.

Az ünnepi szentmise keretében Palánki Ferenc püspök atya szolgáltatta ki a bérmálkozóknak a szentséget. A bérmálkozás lélekemelő pillanatát tovább mélyítette püspök úr szónoklata a „jó keresztény ember” sajátságairól, ismérveiről.

A szentmise keretén belül következett az egyházközséget is érintő régi Római Katolikus Temető felújításában fontos szerepet vállaló edelényi lakosok odaadó és önzetlen segítségének megköszönése és kitüntetése.

Sikeresen befejeződött

A temető felújításának első szakasza Mindenszentek ünnepe előtt fejeződött be sikeresen. A temetőkert tereprendezése során sikerült kiépíteni – elsősorban adományokból (és ez nem csupán pénzügyi felajánlást, hanem sok névtelen vállalkozó munkáját is jelenti) – a leendő ravatalozó és urnafal alapzatát az odavezető betonozott úttal, valamint azt a kerítésrendszert, melyhez három személyi bejáratú kapu és két teherbejárat is tartozik. Palánki Ferenc püspök atya a szentmise előtt megáldotta az egyházközség temetőjét és az új építményeket is.

A köszönetnyilvánítás alkalmával nagy megtiszteltetés érte az egyházközséget és annak két tagját, Virág Tamást és Képes Lászlót. Mindkettőjüket az Egri Érsekség „Pro Magnanimitate Tua” ezüst érmével jutalmazta Palánki Ferenc püspök úr, és átadta nekik az ehhez tartozó emléklapot és a 238., illetőleg a 239. sorszámú plakettet. Ezt a kitüntetést önzetlen munkájukkal érdemelték ki, mellyel szimbolikusan is megköszönte nekik az egyházközség, hogy tevőlegesen, fáradságot nem kímélve, áldozatos munkájukkal hozzájárultak a temető rendbetételéhez.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában