Helyi közélet

2013.10.17. 10:37

Új hullámosok a Szentpéteri kapuban

Miskolc - A New Wave Team Kutyaiskola tevékenykedik a Szentpéteri kapui sporttelepen.

Miskolc - A New Wave Team Kutyaiskola tevékenykedik a Szentpéteri kapui sporttelepen.Az előzmények röviden: 2009-ben felmerült, hogy 180 millió forintért eladó a miskolci Szentpéteri kapuban található egykori Honvéd Papp József SE ingatlana, amely önkormányzati tulajdonban van. Aztán érdemben hosszú hónapig nem mozdult az ügy, igaz 2012. áprilisában ismét szóbeszéd tárgya volt, hogy befektető jelentkezett az önkormányzatnál, ám nem köttetett üzlet. Tény még, hogy az addig ott székelő Miskolci Sportiskola a Kemény Dénes Uszoda átadása (2009. október) után az új sportlétesítménybe, az Egyetemváros mellé költözött.

Az idei esztendő elején is annyi volt bizonyos, hogy a környező iskolák, óvodák, és a lakosság ha tehette, ha használták is pályát. Ráadásul egy műfüves, villanyfényes, palánkkal körbekerített futball pályát is átadott az önkormányzat az MLSZ segítségével. Mi most a helyzet a pályával kapcsolatban, - tettük fel a kérdést az illetékesnek.

Egy másik történet

- A sportteleppel kapcsolatos munka egyik fontos eredménye, hogy van bérlője a pályának! - jelentette ki az Észak-Magyarországnak Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. - Nyár óta a New Wave Team Kutyaiskola tevékenykedik ott: kutyaoktatást végeznek a Szentpéteri kapui sporttelepen, cserébe, a bérleti díj fejében elvégzik a pálya karbantartását. A sporttelep közvetlen környezetében a Városgazda munkatársai is végeztek nyári és őszi munkákat.

Pásztor Imre hangsúlyozta azt is, hogy sajnos a kiszolgáló épületben olyan súlyos mértékű rongálások történtek, hogy az nem alkalmas arra, hogy ténylegesen kiszolgálja a sportolni vágyókat. - A fenntartó DSM ugyanakkor nem adta fel, hogy megtalálja a szükséges pénzügyi és személyi forrásokat a pálya épületének rendbetételére, de úgy fest, hogy ez már a következő év története lehet - tette hozzá. - Jelen pillanatban a pálya és a környezet karbantartása biztosított.

Nem árt tudni, hogy a kutyafuttatás, és kutyasétáltatás továbbra is tiltott a sporttelepen, ugyanis a bérlők kertek között végzik a kutyák oktatását.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában