Helyi közélet

2013.10.21. 13:23

Rekordszámú résztvevő a LÁEV-különvonaton

Teljesen megtelt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szombati, Ortástetőre indított különvonata.

Teljesen megtelt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szombati, Ortástetőre indított különvonata.Hat kocsit állítottunk be, és akkora volt az érdeklődés, hogy szinte egyetlen ülőhely sem maradt szabadon, mintegy 180 utasunk volt a nap folyamán - áll a LÁEV közleményében. A program azért számított különlegesnek, mert erre a szárnyvonalra évente mindössze néhány alkalommal közlekedtetünk szerelvényt. Szerencsére a körülményekre sem lehetett panaszunk, csodálatos őszi időjárás várta a kisvasutak szerelmeseit. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a LÁEV baráti köre által meghirdetett program résztvevői számos kísérőrendezvény közül választhattak.

Szakavatott vezető kalauzolásával bejárhatták a nemrég megújult Forrás-völgyi tanösvényt, majd ellátogathattak a Miskolci Állatkertbe. Arra is volt lehetőség, hogy az Ortástetőtől mindössze három kilométerre fekvő andókúti pihenőhelyet is felkeressék az utasok. Ezt a turisztikai célpontot az ÉSZAKERDŐ Zrt. a közelmúltban újította fel. Gondoltunk a fényképészekre is, ezért Ortástető – Papírgyár – Ortástető viszonylatban külön fotóvonatot is indítottunk.

Összességében elmondható, hogy remek hangulatú programon vagyunk túl – mondta Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában