Helyi közélet

2013.10.01. 13:31

Putnokon is "Itthon vagy!"

Az „Itthon vagy! Magyarország szeretlek” országos programsorozathoz, Putnok városa is csatlakozott.

Az „Itthon vagy! Magyarország szeretlek” országos programsorozathoz, Putnok városa is csatlakozott.

Különleges és színes hagyományteremtő program keretein belül rendezték meg Putnokon a Gömöri Vigadalmat.

A kétnapos esemény első napján a gömöri kisváros vezetése a Belvárosi Művelődési Házban, valamint az előtte lévő parkolóban felállított sátrak előtt várta az érdeklődőket.

Katona Pál alpolgármester megnyitó beszédét követően, gazdag műsorral várták a rendezők a településen élőket. Tamásné Tuza Gabriella a rendezvény koordinátora kérdésünkre elmondta: a Belvárosi Művelődési Ház, valamint az előtte lévő parkoló kiváló helyszínnek bizonyult a programok lebonyolítására.

Az „Így vigadnak az Óvodások Gömörben” címet viselő Soldos Emilia óvoda gyermekműsorára nagy volt az érdeklődés.

A közeli Gömöri Múzeumban „Titkos tárgyak” a múltból címmel nyílt kiállítás. Ezen a jeles napon az érdeklődők ingyenesen látogathatták a múzeumot. A Kalamajka bábszínház a Kacor király című produkciójával örvendeztette meg a felnőtt és a gyereksereget. A nap különlegessége és érdekessége volt az eseményhez kapcsolódó krumplifesztivál, valamint a gömöri ízek kóstolása. Az ízletes krumpliból készült ételekkel a nyugdíjas klubbok mellett az Ízek Háza, valamint a Gömöri Népfőiskola munkatársai, tagjai kínálták a vendégeket, valamint a fesztiválon résztvevőket.

A Gömöri ételek kóstolásával párhuzamosan a művelődési ház emeletén a pálinka főzésről hallhattak előadást a a Budapestről érkező újságíró vendégek, akik a bemutatott pálinkaféleségeket végig is kóstolhatták. Nagy sikere volt a Parapács népzenei együttes 2012 – es Fölszállott a páva tehetségkutató verseny győztesének fellépése. A közönség hálás tapssal jutalmazta a kiváló muzsikusok előadását. A rendezvény ideje alatt a Művelődési ház előtti parkolóban a Gömöri Ízek kavalkádja mellett, kézművesfoglalkozásokon is részt vehettek az érdeklődők. A szöktető zenekar a zenerajongóknak, valamint a táncolni szeretőknek, vágyóknak nyújtott felejthetetlen élményt.

Az „Itthon vagy! Magyarország szeretlek” címet viselő hagyományteremtő program vasárnap este fél tízkor a Serényi téren a Turul szobornál, fáklyagyújtással folytatódott, illetve fejeződött be, mondta el Tamásné Tuza Gabriella. Az emlékműnél ünneplőknek a kora őszi hideg idő sem vette kedvét. A kellemetlen szélben minden fáklya fellobogott.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában