Helyi közélet

2013.10.15. 11:53

Miskolc ellenzéki szemmel

Miskolc - Mi történt eddig a jelenlegi városvezetés három éve alatt? Hogyan értékelik a frakcióvezetők?

Miskolc - Mi történt eddig a jelenlegi városvezetés három éve alatt? Hogyan értékelik a frakcióvezetők?Az évforduló kapcsán számvetést kértünk a miskolci testület frakcióvezetőitől, illetve a Jobbik képviselőjétől. De csak az MSZP-től és a Jobbiktól kaptunk választ. Dr. Kiss János, a Fidesz frakcióvezetője megígérte, hogy írásban reagál, de hétfő estig ez nem történt meg. Molnár Péter, a KDNP vezetője is ígéretet tett, majd megüzente: ne várjuk tőle a választ. Alább a két ellenzéki párt véleménye olvasható.

MSZP: Nem fejlődött a város

„Miskolcon a Fidesz az ellenzéki képviselők jogainak csorbításával, az adófizetők pénzéből fenntartott médiumok fideszes propaganda-eszközzé silányításával igyekszik a választópolgárokat megfosztani mindattól, ami alapvető joguk: a kormányzati, önkormányzati hatalom ellenőrzésétől, az ország, a város valós helyzetének megismerésétől. Erre alapos okuk van, hiszen Miskolc semmit sem fejlődött az elmúlt három évben. Megállt az idő, új uniós, állami forrásokat nem sikerült a városba irányítani. Miskolcon a kilátástalanság, az elkeseredés lett úrrá, ezt próbálják leplezni hamis sikerpropagandájukkal” – reagált megkeresésünkre Földesi Norbert, az MSZP frakcióvezetője.

Jobbik: Rendet ígértek, de…

„A Fidesz rendet, munkahelyet, elszámoltatást ígért, ehelyett rekordszintű bűnözést, növekvő elvándorlást és trafikmutyit hozott. A városgazdálkodásban maradt a hitelfelvétel és a megszorítás politikája, a miskolci vállalkozók helyett pedig a debreceni, felcsúti holdudvar támogatása. Eközben a Jobbik korrupcióellenes munkáját folyamatosan akadályozzák, a helyi cégek segítéséről szóló javaslatainkat lesöprik az asztalról. Nem oldották meg a fészekrakó kérdést sem, sőt Világsátorral tették volna még komfortosabbá számukra a várost. A Jobbik és a miskolciak összefogása akkor legyőzte a Fideszt” – mondta Jakab Péter, a párt megyei és miskolci alelnöke.

ÉM-NSZR


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Ma három éve, hogy megalakult a jelenlegi miskolci testület. Az önkormányzati választásokat követően október 15-én tették le az esküt a mostani képviselők és akkor vehette át megbízólevelét dr. Kriza Ákos polgármester is.


Miskolc - Hogy látják a volt polgármesterek a jelenlegi városvezetés elmúlt három évét?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában