Helyi közélet

2013.10.08. 20:01

Miskolc: a fejlődés kapujában

Miskolc - A kormány tervei szerint Miskolc és környéke kiemelt gazdaság-fejlesztési terület lesz.

Miskolc - A kormány tervei szerint Miskolc és környéke kiemelt gazdaság-fejlesztési terület lesz.Kiemelt gazdaság-fejlesztési terület lesz Miskolc, jelentette ki kedden Miskolcon Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. A gazdaságpolitikus az „Intelligens szakosodás – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című konferencián vett részt a megyeszékhelyen. Jelezte, Miskolcnak még nem határoztak meg olyan iparágat, mely a fejlesztés középpontjába kerülne, ez a feladat az itt élőkre vár. A fejlődés négy alappilléreként az ipari park, a kutatóközpontok, a beszállítói hálózat, valamint a képzés fejlesztését nevezte meg.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakra szóló magyar partnerségi megállapodás első változatát az Európai Bizottság befogadta, és még novemberben megjelenhetnek azok az uniós rendeletek, amelyek után hivatalosan is benyújtható lesz a megállapodás. Magyarország ebben az időszakban a gazdaság fejlesztésére fordítja az Európai Unióból érkező 7300 milliárd forint mintegy hatvan százalékát, ebből a pénzből kutatásra, fejlesztésre, innovációra 700 milliárd forint juthat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában