Helyi közélet

2013.10.16. 18:33

Megy a gőzös...

Kazincbarcika – Különleges tematikus tárlattal indult az új évad a Városi Kiállítóteremben Kazincbarcikán.

Kazincbarcika – Különleges tematikus tárlattal indult az új évad a Városi Kiállítóteremben Kazincbarcikán.Régi egyenruhák, fotók, oklevelek alkotják azt a tárlatot, mely másfél évszázad vasúttörténetét mutatja be az egyes korszakokra jellemző tárgyak segítségével. A relikviák Husonyicza Gábor és Kuruc László magángyűjteményének részei.

Az „Állomás a város szolgálatában” című vasúttörténeti kiállítás megnyitóján Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere idézte fel a saját, vasúttal kapcsolatos emlékeit, majd Husonyicza Gábor nyugállományú vasúti főfelügyelő tartott tárlatvezetést.

- Régóta készültünk arra, hogy egy ilyen kiállítást ismét bemutassunk a városnak, hiszen 1990-ben, vagyis 23 évvel ezelőtt már egy ilyen tárlat – mondta a gyűjtő.

- Sokan emlékeznek rá és sokan elfelejtették ezt, úgyhogy innen jött az ötlet, hogy most, amikor 115 éves a barcikai állomás, ennek az évfordulója kapcsán rendezzünk vasúttörténeti kiállítást. Így most értékes tárgyainkat a város nagyközönsége elé tárjuk újra – mondta Husonyicza Gábor.

A kiállítást november 5-ig láthatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában