Helyi közélet

2013.10.16. 10:55

Megszentelték a felújított templomot Ózdon

Ózd - Tizenhat millió forintból teljesen felújították az Ózd-bolyoki római katolikus templomot, amelyet ünnepélyes keretek között dr. Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke szentelt föl.

Ózd - Tizenhat millió forintból teljesen felújították az Ózd-bolyoki római katolikus templomot, amelyet ünnepélyes keretek között dr. Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke szentelt föl. A beruházás összköltségéből tízmillió forintot az Újváros Tér rehabilitációjára elnyert Európai Uniós forrásból különített el az önkormányzat, a fennmaradó hatmilliót pedig az egyházmegye, a helyi hívek, magán - és vállalkozói adományok biztosították.

A munkálatokkal kapcsolatban Baranyák Béla plébános érdeklődésünkre elmondta: a tetőhéjazat cseréje után új cserepeket kapott a templom, elvégezték a külső vakolást, valamint kiépítették a víz-elszivárogtató rendszert is. Ez azért volt fontos, mert korábban a lentről nedvesedett a falazat, emiatt folyamatosan romlott az épület állaga. A belső részt másfél méter magasan lélegző vakolással látták el, kialakítottak egy új liturgikus teret, és néhány berendezési tárgy beszerzésére is nyílt lehetőség.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában