Helyi közélet

2013.10.17. 15:46

Még mindig nincs kész a főutca…

Miskolc - Mikor ültetik el a fákat a miskolci főutcán? Őszre ígérték...

Miskolc - Mikor ültetik el a fákat a miskolci főutcán? Őszre ígérték...Október közepe van, és még nincs kész a miskolci főutca burkolata. Kezdetekkor július 31-ével tervezték befejezni, később az időpontot augusztus, majd szeptember végére módosították. Ebből lett később egy újabb módosítással október közepe. A következő időpontot nem tudtuk meg, mert a miskolci önkormányzat nem válaszolt ezt firtató kérdésünkre.

Az viszont tény, hogy látványosan halad az építkezés. A Centrumtól a Villanyrendőrig már csak a rikító útjelző bóják jelzik (a leendő fák helyén), hogy nemrégiben még munkások dolgoztak ott. A kisebb hibákat már kijavították, sőt, a szakaszon több munkást is láttunk tegnap, aki ezzel foglalatoskodott.

A Villanyrendőr és a Városház tér között lázasan folyik a munka. A legtöbb helyen már letették az új burkolatot, de a teljes szakaszon sok-sok „lyukas” rész van, ahol valami nyilvánvalóan még hátráltatja az új kövek lehelyezését.

Nincs válasz

Az Erzsébet tér előtti részen láthatólag sok munka van még hátra. (A Városház tér már kész, kérdéses, miért került egymás mellett három eltérő színű kőfelület.)

Mint mondtuk, az elkészült szakaszokról csak a fák hiányoznak. Annak idején azt nyilatkozta az önkormányzat, hogy ősszel ültetik el őket. Hogy pontosan mikor kezdik, erre a kérdésre sem kaptunk választ az önkormányzattól.

Így csak a korábban közöltekre tudunk hivatkozni: a Városház tér – Kazinczy utca közötti szakaszon 3 féle fát terveznek ültetni, a Kazinczy utca és az Ady híd közötti szakaszra pedig 8 félét: korai juhar, bordó levelű juhar, nyugati ostorfa, kőris, cseresznyeszilva, vagy a legkedveltebb díszcseresznye, a japáncseresznye és kínai-, valamint kései körtefa. Annak idején kérdeztük, nem zavarják-e majd a villamosközlekedést, ha nőnek, azt a választ kaptuk, hogy nem.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában