Helyi közélet

2013.10.02. 16:24

Lezárt ügyek: Rövid csillogás Miskolcon

Miskolc - Vádemelési javaslat a miskolci ékszerbolt rablóival szemben.

Miskolc - Vádemelési javaslat a miskolci ékszerbolt rablóival szemben.Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. február 19-én az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozás adatai szerint Miskolcon egy belvárosi ékszerboltba a kora délutáni órákban bement két férfi, ahol pénzt és ékszereket követeltek az eladótól. A támadók fegyver utánzatával adtak nyomatékot a kérésnek, aminek a megfélemlített eladó eleget tett. A tettesek készpénzzel és arany ékszerekkel menekültek el a helyszínről.

A rendőrök a nyomozás eredményeként két napon belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 24 éves tokaji B. Pétert és a 23 éves tarcali T. Gergőt. A rendőrkézre került rablókat elfogásukat követően azonnal büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak, mivel egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt kiszabott jogerős börtönbüntetésük letöltését nem kezdték meg.

Az üggyel összefüggésben a rendőrség a tállyai 19 éves T. Krisztinát és 39 éves T. Zoltánnét is gyanúsítottként hallgatta ki orgazdaság bűntett, illetve bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben indított nyomozást befejezte és az iratokat 2013. október 2-án vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában