Helyi közélet

2013.10.04. 01:04

Lezárt ügyek: Hazájában vonhatják felelősségre a szlovák férfit

Miskolc - Hazájában vonhatják felelősségre azt a szlovák férfit, aki a gyanú szerint 2013. június 5-én egy Tornyosnémeti ingatlanban halálra verte áldozatát.

Miskolc - Hazájában vonhatják felelősségre azt a szlovák férfit, aki a gyanú szerint 2013. június 5-én egy Tornyosnémeti ingatlanban halálra verte áldozatát.Mint ismeretes Tornyosnémeti területén, a vasúti átjárónál 2013. június 6-án egy szalagkorlátra futott, gazdátlanul hagyott, szlovák rendszámú személygépkocsit találtak. A nyomozást előbb az Encsi Rendőrkapitányság indította jármű önkényes elvétele miatt, majd miután felmerült a gyanú, hogy a gépjármű 40 éves tulajdonosa bűncselekmény áldozata lett, ezért az emberöléssé módosított büntetőügy nyomozását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vette át.

A magyar és a szlovák rendőrök közös munkája eredményeként a nyomozók rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 21 éves R. Patrik szlovák állampolgárt, akit a magyar hatóságok 2013. június 10-én Sátoraljaújhelyen bűnügyi őrizetbe vettek. Kihallgatása során a férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban a nyomozást lezárta és az iratokat a további szükséges intézkedések megtétele érdekében megküldte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában