Helyi közélet

2013.10.09. 14:19

Közlemény - Jobbik: A Fidesz az adófizetőkre terheli a rezsicsökkentés árát?

Miskolc - Ezt kérdezi a Jobbik azok után, hogy kiderült, a borsodi kéményseprő-ipari közszolgáltató nem tudja kigazdálkodni a július 1-jével bevezetett rezsicsökkentést. Amennyiben a miskolci önkormányzati vállalaton nem segítenek az adófizetők, ellehetetlenül a szolgáltatás biztosítása. Ez derül ki abból az előterjesztésből, amit jövő héten tárgyal a miskolci közgyűlés, tájékoztatta a sajtó munkatársait Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerdán, Miskolcon.

Miskolc - Ezt kérdezi a Jobbik azok után, hogy kiderült, a borsodi kéményseprő-ipari közszolgáltató nem tudja kigazdálkodni a július 1-jével bevezetett rezsicsökkentést. Amennyiben a miskolci önkormányzati vállalaton nem segítenek az adófizetők, ellehetetlenül a szolgáltatás biztosítása. Ez derül ki abból az előterjesztésből, amit jövő héten tárgyal a miskolci közgyűlés, tájékoztatta a sajtó munkatársait Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerdán, Miskolcon.A politikus elmondta: a Borsodi Kéményseprő Kft üzleti terve szerint a rezsicsökkentés hozzávetőlegesen 50 százalékos bevételkiesést eredményez a vállalatnál. Miután a hiányt a cég nem tudja kigazdálkodni, Kriza Ákos polgármester - meghazudtolva a „Miskolc jobban teljesít” szlogent - azt javasolja, hogy a miskolci adófizetők még 2013-ban biztosítsanak 27 millió forint támogatást a szolgáltatónak, amelynek a biztonságos működéséhez 2014-ben további 130 millióra is szükség lesz.

A kormánypárt az egyik kezével ad, a másikkal ismét elvesz, véli Jakab Péter, aki szerint bebizonyosodott: a kormányzati propagandával ellentétben a Fidesz nem az állampolgárok aláírásaival akarja megvívni a „rezsiharcot”, hanem az adófizetők pénztárcájával. A politikus hozzátette, tekintve, hogy Miskolcon a többi közszolgáltató is hasonló gonddal küzd, a borsodi megyeszékhelyen könnyen előfordulhat az az abszurd helyzet, hogy a miskolciak maguk fogják megfinanszírozni a saját rezsicsökkentésüket.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában