Helyi közélet

2013.10.04. 01:33

Indulatból döfte a filéző kést adósába Szentistvánon

Debrecen, Miskolc - Majdnem megfelezte a tábla a késelő kocsmáros büntetését.

Debrecen, Miskolc - Majdnem megfelezte a tábla a késelő kocsmáros büntetését.Nem kedvelte túlzottan egyik vendégét egy Szentisvánon két szórakozóhelyet is üzemeltető férfi, mert az inni ugyan szeretett, fizetni azonban nem; tetemes tartozást halmozott fel.

A kocsmáros egyik szórakozóhelyén 2011 februárjában Valentin napi bulit rendezett, ahol cimborája társaságában megjelent az adós is, meglehetősen kapatos állapotban, és nem akarta kifizetni a 700 forintos belépti díjat. A kocsmáros és vendége között szópárbaj alakult ki, miközben mindketten egyre indulatosabbá váltak. A részeg vendég szidalmazta a kocsmárost, és verekedni akart vele, de a vendéglátóhely teraszán tartózkodók szétválasztották a két férfit. A vendég ekkor elővette zsebéből fanyelű bicskáját és hadonászni kezdett vele, majd részegen dülöngélve hazafelé kezdte tolni kerékpárját. A kocsmáros közben a konyhában magához vett egy filéző kést, és a férfi után indult. Amikor utolérte, nagy erővel a hátába szúrt. A penge a mellüregbe hatolva bal tüdő mindkét lebenyének áthatoló sérülését okozta, amibe a férfi belehalt.

A Miskolci Törvényszék ez év májusában 8 év fogházbüntetést szabott ki a férfira, amit a Debreceni Ítélőtábla - tettét erős felindulásban elkövetett emberölésnek minősítve - 4 és fél évre mérsékelt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában