Helyi közélet

2013.10.06. 23:46

Folytatásos regény, újabb epizódokkal

Tard - Háziorvosok jönnek-mennek Tardon. A héten egy újabb orvos kezdte meg működését...

Tard - Háziorvosok jönnek-mennek Tardon. A héten egy újabb orvos kezdte meg működését...Csaknem egy hónapja jártunk Tardon, amikor is egy újabb orvos, Reményikné dr. Balogh Andrea kezdte meg működését a „gazdátlanná vált” praxisban. Az idézőjelet indokolja, hogy bár a helyben lakó dr. Keszthelyi Gyula „oda címzett”, máig érvényes praxisjoggal rendelkezik, 2012 májusában az önkormányzat szerződést bontott vele. A doktor a szomszéd faluban lett tartós helyettesítő háziorvos, ott fogadja a mellette kitartó tardi betegek zömét is, azonban pár száz helybéli azóta is biztos, folyamatos ellátás nélkül van. Előfordult, hogy egyáltalán nem volt rendelés, aztán talál valakit az önkormányzat, aki előbb-utóbb odébbáll.

Miért ment el az ott jártunkkor (szeptember 9-én) első napján rendelő dr. Balogh Andrea? S az őt követő miskolci háziorvos, dr. Simay Attila? És miért nem volt rendelés pénteken, s hogyhogy dr. Balogh Andrea vette fel a sürgősségi esetekre megadott telefont?

A válaszok megtudhatók a hétfői Észak-Magyarországból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában