Helyi közélet

2013.10.02. 08:13

Félmilliót és ékszereket ígért a rendőröknek

Debrecen, Miskolc - Eltiltás hatálya alatt vezetett, és félt hogy ezért becsukják.

Debrecen, Miskolc - Eltiltás hatálya alatt vezetett, és félt hogy ezért becsukják.Miskolcon közlekedett gépkocsijával biztonsági öv nélkül egy férfi tavaly júniusban, amiért a járőrök megállították. Felszólították az autó okmányainak átadására, közben megérkezett a férfi élettársa is.

A járőrök többször kérték a férfi személyi adatait, de a férfi hamis adatokat diktált be. Később elismerte, hogy megpróbálta megvezetni a rendőröket, és kérte tőlük, hogy a személyi adatok tisztázása nélkül rendezzék a helyzetet, mert egyébként kiderül, hogy gépjárművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll és emiatt esetlegesen becsukják.

A férfi és élettársa azt kérték a rendőröktől, hogy intézkedés nélkül engedjék el őket, s ezért a helyszínen 500 ezer forintot fizetnek, és még arany ékszereket is adnak ajándékba. A rendőrök nem fogadták el az ajánlatot. A vesztegető párost kedden ítélte el a Debreceni Ítélőtábla két év börtönre, amit végrehajtásában öt évre felfüggesztett. A férfira 100, élettársára 40 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott a tábla, valamint félmillió forint értékben vagyonelkobzást rendelt el velük szemben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában