Helyi közélet

2013.10.28. 13:22

Fejlesztik a szennyvíztelepet Emődön

Emőd, 2013. október 28., hétfő (MTI) - Kapacitásbővítéssel is fejlesztik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emőd és a város agglomerációjához tartozó települések, Harsány, Kisgyőr és Bükkaranyos szennyvíztelepét. A beruházás 626 millió forintba kerül - tájékoztatta az Emődi Agglomeráció Szennyvíztisztító Fejlesztési Önkormányzati Társulás az MTI-t.

Emőd, 2013. október 28., hétfő (MTI) - Kapacitásbővítéssel is fejlesztik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emőd és a város agglomerációjához tartozó települések, Harsány, Kisgyőr és Bükkaranyos szennyvíztelepét. A beruházás 626 millió forintba kerül - tájékoztatta az Emődi Agglomeráció Szennyvíztisztító Fejlesztési Önkormányzati Társulás az MTI-t.A közös szennyvíztisztító telep fejlesztése és bővítése elkerülhetetlenné vált, miután kapacitását teljes mértékben kihasználják. A beruházásra uniós pályázaton 521 millió forintot nyert az önkormányzati társulás. Az önerőhöz a társult önkormányzatok szintén pályáztak és 57 millió forintot nyertek.

A várhatóan 2015 tavaszára befejeződő munkálatokkal egyebek mellett szagtalanítják a teljes szennyvízhálózatot, növelik a kapacitását, és új tisztítóvezetékeket létesítenek Bükkaranyoson és Emődön, ahol a szennyvízcsatorna rekonstrukciójára is jut a pénzből.

A munka kivitelezését közbeszerzésen a Hídtechnika Kft. és az A-Híd Építő Zrt. által alkotott H-A Emőd Konzorcium nyerte el.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában