Helyi közélet

2013.10.01. 15:01

Az értékteremtő munkát szorgalmazzák

Ózd - A felzárkóztató programokra, képzésekre nagy szükség van a hátrányos helyzetű régiókban.

Ózd - A felzárkóztató programokra, képzésekre nagy szükség van a hátrányos helyzetű régiókban.A nagy munkanélküliségtől sújtott térségben, egyre többen élnek mélyszegénységben, és a hátrányos helyzetű romák aránya is igen magas. Éppen ezért minden felzárkóztató pályázatra és képzésre nagy szükség van Ózdon és a környező településeken. A Türr István Képző és Kutató Intézet helyi igazgatóságán is megtartották azt a konferenciát, amely az Aktívan a munkáért elnevezésű program részleteit mutatta be.

- Nekünk az a célunk, hogy valamilyen formában munkához vagy piacképes szakmához juttassuk a hátrányos helyzetű embereket – erősítette meg Andó Pál, a TKKI Ózdi Igazgatóságának az igazgatója. – Erről a vidékről az elsődleges munkaerőpiacra rendkívül nehéz odajutni, éppen ezért az intézetünknek nagyon fontos a szerepe. Az általunk felkarolt, bevont személyeket az értékteremtő munkavégzés felé kell elvinnünk. Erre már számos programunk indult, eredményeket is tudunk felmutatni, de vannak olyan területek, ahol a nagyon apró előrelépéseknek is örülünk kell.

Fontos Ózd szerepe

Varga Ferenc szerint Ózdnak már most komoly szerepe van az elindult pozitív folyamatokban. A budapesti főigazgatóságról érkezett projektmenedzser úgy látja: az alapkompetencia foglalkozások megfelelő ütemben haladnak, amelyek kiegészülnek szakmai képzésekkel és további foglalkozásokkal is. Dúl Imre, területi koordinátor megtartott előadásában kifejtette: a tájékoztató egy fontos eleme volt az Aktívan a munkáért projekt keretében, de nagyon lényeges, hogy a felmerült ötleteket megvitassák, és amelyek támogatandók, azokat a későbbiekben meg is valósíthassák a városban.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában