Helyi közélet

2013.10.10. 07:53

Avas szálló: kezdődik a munka

Miskolc - Kezdődnek az állagmegóvási munkálatok az Avas szállónál: megerősítik és felújítják a homlokzatot, valamint megtámasztják az épület hátsó részének alapját.

Miskolc - Kezdődnek az állagmegóvási munkálatok az Avas szállónál: megerősítik és felújítják a homlokzatot, valamint megtámasztják az épület hátsó részének alapját. A MIK Zrt. már meg is kezdte a szálló homlokzatának felállványozását. Mint a miskolci önkormányzat szóvivőjétől megtudtuk, a megyei kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi hivatala levélben szólította fel az Avas szálló tulajdonosait az épület állagának megóvására. Koczák Szilvia elmondta, mivel a létesítmény egyik résztulajdonosa, beruházója évek óta nem végez semmilyen rekonstrukciót, ezért a másik résztulajdonos, a miskolci önkormányzat vállalta, hogy elvégzi azokat a munkákat, amelyek megakadályozzák az épület állapotának további romlását. Korábban a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjai úgynevezett falkutatást végeztek, vagyis feltárták az eredeti vakolatszintet. A későbbiekben is bekapcsolódnak a középiskolások a felújításba. A díszítőelemek felújítását, illetve készítését az Eötvös József Építőipari, Művészeti Szakképző Iskola diákjai vállalták. Az ablakokba képzőművészeti alkotások kerülnek hamarosan a Miskolci Galéria támogatásával.

ÉM-HM


Kapcsolódó cikkek:

07.10.2013 | Miskolc - Még javában folynak a tárgyalások az Avas szálló homlokzatfelújítása ügyében, mondta az Észak-Magyarországnak Koczák Szilvia, a miskolci önkormányzat szóvivője.

25.09.2013 | Miskolc – Elkezdik az Avas szálló homlokzatának felújítását, az ablakokba festmények kerülnek.

23.08.2013 | Miskolc – Már nem nyári szakmai gyakorlatként, de a tanév során elkészülhet a szálló homlokzata.

01.07.2013 | Miskolc – A miskolciak összefogására számít a főépítész: úgy látja, a város szimbólumává vált "romot" közös erővel lehetne felújítani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában