Helyi közélet

2013.10.14. 17:43

A tizennégyes elitben

Sátoraljaújhely - Korlátlan működési engedélyt kapott a Zempléni Vízmű Kft.

Sátoraljaújhely - Korlátlan működési engedélyt kapott a Zempléni Vízmű Kft.„Mérföldkő a cég életében, amely hosszú távra meghatározza a társaság jövőképét is” – jelentette ki Lakatos István, a Zempléni Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója azon a sátoraljaújhelyi eseményen, amelyen bejelentette a Zempléni Vízmű kft. abban a tizennégyes elitben van, amely megkapta a működési engedélyt október 7-től.

– Mindez azt jelenti, hogy a fogyasztóinkat továbbra is biztonságosan, jó minőséggel és nagyon jó áron tudjuk ellátni ivóvízzel a szolgáltatási területünkön – tette hozzá Lakatos István.

Kincs

– Igen jelentős pillanat ez a zempléniek életében, hiszen egy többéves munkának értünk most a végére – mondta dr. Hörcsik Richárd, Zemplén országgyűlési képviselője. – Óriási prés alatt voltunk, amelynek az lehetett volna az eredménye, hogy közösködnünk kellett volna más társaságokkal. A Zempléni Vízmű Kft. üzletpolitikája bebizonyította, ebben a régióban nem az emberek zsebébe nyúlva igyekeztek profitot termelni, mint azt jó néhány más társaság tette Magyarországon. Nekünk az országszerte szinte egyedülállóan jó minőségű zempléni víz kincsünk, amelyet meg kell őriznünk.

24 ezer család

– Az ivó- és szennyvízszolgáltatás a társaság életében eddig sem volt nyereséges – mondta Aros János, a Zempléni Vízmű Kft. felügyelőbizottságának elnöke. – A profitot eddig is az egyéb szolgáltatásokból teremtette meg a társaság. A céget üzemeltető önkormányzatok törekedtek is erre, hiszen a szolgáltatásban részesülő 24 ezer család zömének anyagi lehetőségei sajnos elég korlátozottak. Arra különösen büszkék vagyunk, hogy ebben a tizennégyes elitben csak öt társaság kapta meg a korlátlan működési engedélyt és ebbe mi is beletartozunk.

– Túl sokáig nem ünnepelhetünk – mondta Szamosvölgyi Péter, az egyek legnagyobb tulajdonos, Sátoraljaújhely polgármestere. – Ez a működési engedély csak egy esély arra, hogy a társaság továbbra is önállóan működhessen. Ezzel a lehetőséggel azonban élnünk kell, hogy a zempléni polgárok továbbra is a megszokott színvonalú kiszolgálás mellett elérhető áron kapják meg az ivóvizet.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában