Helyi közélet

2013.09.29. 18:08

Zenei zarándoklat a városban

Miskolc - Mint a Twin Peaks-ben: szombaton Miskolcon is mindig szólt a zene...

Miskolc - Mint a Twin Peaks-ben: szombaton Miskolcon is mindig szólt a zene...Fura, egyenpólót viselő csoportok járták szombaton Miskolcot, akiket több helyen is fanfárokkal fogadtak. Ők a Játékos Városjárás résztvevői voltak, akik a város zeneileg, művészeti szempontból fontos helyszínein hajtottak végre különböző feladatokat. A Miskolci Szimfonikus Zenekar „Neked Játszunk” címmel játékos, zenei fesztivált rendezett szeptember végén, ennek része volt az "Itthon Miskolcon Egyesülettel" együttműködésben megrendezett vetélkedő, melynek középpontjában ezúttal a zene és a Miskolci Szimfonikus Zenekar állt. A jelentős múltra visszatekintő vetélkedőn, melynek csak nyertesei voltak, majd hatvan csapat indult.

Bebarangolták a várost

A csapatok a kamaraszínházban, az új városháza dísztermében, a Zenepalotában és a Művészetek Házában is megfordultak. A versenyszámok között főleg a zenei ismereteiket kérték számon, de voltak ügyességi számok is, a városházán például egy hatalmas tubát kellett megfújniuk a résztvevőknek.

Miközben a csapatok bejárták a vetélkedő sokféle helyszínét, vidám feladatokat megoldva, változatos zenei élményekben részesülnek, egyúttal megismerték a zenekar mindennapi élete mellett a város zenekultúrájának megannyi érdekes, sokszor rejtett arculatát is.

A Játékos Városjárást a szimfonikusokon kívül más ismert muzsikusok is színesítették, a Herman Ottó Múzeum Sissy kávéházában Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész játszott, míg a Zeneszalonban Selmeczi György zeneszerző-karmester, a legendás Miskolci Új Zenei Műhely egykori vezetője fogadta a versenyzőket és érdeklődőket.

A legjobban teljesítő csapatok értékes ajándékokban részesültek, amelyeket ünnepélyes keretek között, a záróhangversenyen vehettek át.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában