Helyi közélet

2013.09.01. 19:30

Szülinapját ünnepelte a Miskolci Nemzeti Színház

Miskolc - A társulat egyszerre számolt: 10, 20, 30...190. Elkezdődött a Miskolci Nemzeti Színház jubileumi évada.

Miskolc - A társulat egyszerre számolt: 10, 20, 30...190. Elkezdődött a Miskolci Nemzeti Színház jubileumi évada.Az időjárás nem kedvezett ugyan a Miskolci Nemzeti Színház vasárnap megrendezett egésznapos szülinapi bulijának, de a közönséget ez sem tartotta vissza. Igaz, a szabadtéri programok beszorultak a színház árkádja alá, de a jó hangulat garantált volt. Az egésznapos forgatag jelmezpróbával, arcfestéssel, sportprogramokkal várta az érdeklődőket. Délután pedig síkfutásra nevezhettek a sportolni vágyók, a táv 1823 méter volt, hiszen 1823-ban nyílt meg a Miskolci Nemzeti Színház a nagyközönség előtt. Vasárnap az ünnepelt adott ajándékot, a színház a tavalyi sikerdarabok bemutatásával kedvezett a vendégeknek. Este pedig gyertyás szerenád zárta a szülinapi programot.

Lakatos Imre és családja már a kora délelőtti megnyitón kint voltak. "Fantasztikus élmény volt, ahogy a társulat tagjai megjelentek a színészlakás ablakaiban és tízesével számoltak 190-ig. Jó volt részese lenni ennek az ünnepnek. Nem beszélve arról, hogy az utána következő előadás, a Nagy Zanza vicces volt és szórakoztató. A színészek, rendezők egy-egy mondatban foglalták össze a színház 190 évének legfontosabb pillanatait" - mesélte lapunknak.

"Sajnálom, hogy esik az eső, de még így is eljöttem a programokra. Imádok színházba járni, így nem volt kérdés, hogy a szülinapon is itt legyek" - mondta Zsuzsanna, aki esernyővel ugyan, de szinte a teljes programot végigvárta.

Amíg kint forgatag, bent előadások várták a közönséget: A padlás, A kopasz énekesnő, Hamlet, Játszd újra, Sam! és a Carmen.

A színészt mentők vitték el az előadásról

Kisebb baleset árnyékolta be a Miskolci Nemzeti Színház születésnapját. Molnár Gusztáv színészt a mentők vitték el a délelőtti Nagy Zanza előadásról. Szerepe szerint többször meg kellett botlania, egyik alkalommal pedig olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tudott lábra állni.

Később kiderült, kiment a térdkalácsa, begipszelték a lábát. Megtudtuk: a színház őszi bemutatóit nem befolyásolja a baleset, a színész a próbákon és a bemutatókon is részt tud venni.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában