Helyi közélet

2013.09.07. 18:29

Szivárványos örömünnep, lufikkal

Miskolc - Az „albérletből” kiköltözve birtokba vehették „saját otthonukat” a Szivárvány Óvoda gyerekei pénteken.

Miskolc - Az „albérletből” kiköltözve birtokba vehették „saját otthonukat” a Szivárvány Óvoda gyerekei pénteken.Többször is eltolódott a miskolci Szivárvány Óvoda felújításának átadása. (Az először kitűzött határidő 2012. augusztus 20-a volt, majd december 31-e, majd ez év március 20-a.) „Tavaly április óta kénytelenek voltak miskolci Szvárvány Óvoda óvodásai a Könyves Kálmán Általános Iskolában, albérletben meghúzniuk magukat, s az új tanévet is ott kellett kezdeniük. A szocialisták felvetésére augusztus 22-én úgy reagált Kiss Gábor alpolgármester: „augusztus végére megtörténik az óvoda műszaki átadása, amint a használatbavételi engedély meglesz, nyithat az óvoda.” Nos, pénteken megtörtént az ünnepélyes átadás: a gyerekek örömmel vették birtokukba az intézményt.

Emlékeztetőül: a közbeszerzésen kiválasztott vállalkozó nem fejezte be a munkát. (A kivitelező részlegesen, vagy egyáltalán nem fizette ki az alvállalkozókat.) A másik problémát az jelentette, hogy a 2010-ben elkészült felújítási terveket is (engedéllyel) módosítani kellett. Végül a munkát az Intézményfenntartó Központ vette át.

A gyerekek a tegnapi ünnepségen saját műsorral örvendeztették meg a vendégeket. Hétfőn már a Kacsóh Pongrác utcai épületben kezdik a hetet. A felújítás során a teljes intézmény, így egyebek mellett a csoportszobák, a testnevelésterem, a vizesblokkok a folyosók és az udvar is megújult, valamint elvégezték az akadálymentesítést is, tudtuk meg Galambosi Dorottya óvodavezetőtől.

ÉM-SzK


A megnyitón jelen volt:

Dr. Kriza Ákos polgármester

Kiss Gábor alpolgármester

Seresné Horváth Zsuzsanna, a rendezvény védnöke is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában