Helyi közélet

2013.09.18. 15:05

Startra kész a kazánprogram

Hangony -  "Amikor a téli hidegben a híradások az iskolabezárásokról szóltak, akkor nálunk rövid ujjú fölsőben tanultak a diákok.

Hangony -  "Amikor a téli hidegben a híradások az iskolabezárásokról szóltak, akkor nálunk rövid ujjú fölsőben tanultak a diákok. Ekkor végképp bebizonyosodott, hogy a kis közösségek, egy-egy intézmény fűtése esetében a biomassza hosszú távú megoldás lehet - fogalmazott a kazánprojekt-konferencián Hangonyi László, Hangony polgármestere. Az iskolai biomassza telepítésével a környéken úttörő munkát végeztünk, de nem csak mi, hanem a többi település is a terjeszkedésben gondolkodik".

Százhetven kazán Borsodban

Országosan nagyjából ezer kazán telepítését finanszírozta a belügyminisztérium, ebből közel százhetven jutott Borsod megyére - tette hozzá Riz Gábor, országgyűlési-képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke. - A beruházások befejeződtek, most már az önkormányzatokon a sor, a fűtéshez szükséges alapanyag mennyiséget ugyanis elő kell teremteni. Az Ózd környéki erdőkben keletkezett hulladékok jó alapot jelenthet, ezért van jövője ennek az alternatív fűtési módnak. dr. Kovács Zoltán, projektgazda az eseményen megerősítette, hogy a telepítések országosan befejeződtek, az engedélyezési folyamat lezajlott, most már startra készen állnak a kazánprogrammal, felkészülve várják a fűtési időszakot.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában