Helyi közélet

2013.09.28. 10:16

Rezsicsökkentés - A Fidesz szerint álszent a szocialisták javaslata

Budapest, 2013. szeptember 27., péntek (MTI) - A Fidesz szerint rezsicsökkentésre, nem pedig "álszent javaslatra" lett volna szükségük a magyar embereknek a szocialistáktól, ehelyett azonban csak rezsiemelést kaptak tőlük.

Budapest, 2013. szeptember 27., péntek (MTI) - A Fidesz szerint rezsicsökkentésre, nem pedig "álszent javaslatra" lett volna szükségük a magyar embereknek a szocialistáktól, ehelyett azonban csak rezsiemelést kaptak tőlük.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az MSZP-frakció vezetése az Országgyűlésnek pénteken alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be "a valódi és fenntartható rezsicsökkentés érdekében". Indoklásuk szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz minden kormányzati akaratot az alaptörvényben akar rögzíteni, teletűzdelve olyan rendelkezésekkel, amelyek nem felelnek meg az alkotmányos szabályozási szint követelményének. Az MSZP véleménye szerint a lakosság érdekeit az szolgálná, ha a valódi és hosszú távon fenntartható rezsicsökkentés megvalósítására alkalmas szabályt foglalnának az alaptörvénybe. Azt, hogy törvény a jövedelmi és vagyoni helyzettel összhangban álló kedvezményt biztosíthat egyes közszolgáltatások igénybevételéhez.

A Fidesz közleményében hangsúlyozza, a szocialisták kormányzása alatt minden volt, csak igazságos energiaárak nem: tizenötször emelték az energiaárakat, háromszorosára emelték a gáz árát, kétszeresére pedig az áram árát. 2010 előtt a magyar emberek fizették a vásárlóerőhöz képest a legtöbbet az energiáért Európában, éppen ez az oka a hátralékok felhalmozódásának is.

"A szocialisták álszent javaslata semmiben nem akadályozná meg a rezsicsökkentés eltörlését, sőt, a Gyurcsány-párt egyenesen megmondta, hogy a rezsicsökkentés alkotmányos védelme akadályozná őket programjuk végrehajtásában" - olvasható a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy a Fidesz-frakció jövő héten kezdi a vitát a rezsicsökkentés alkotmányos védelméről.

 - MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában