Helyi közélet

2013.09.11. 11:40

Orbán Viktor: a mostani döntés nem befolyásolja a diósgyőri aréna munkálatait

Budapest, Miskolc - Ahogy arról az Észak-Magyarország legelőször beszámolt több tízmilliárd forintot fordít a magyar kormány stadionok felújításra, a meglévő pályák komfortosítására. A program 27 NB I-es és NB II-es klub stadionját, illetve további ezer pályát érint. 

Budapest, Miskolc - Ahogy arról az Észak-Magyarország legelőször beszámolt több tízmilliárd forintot fordít a magyar kormány stadionok felújításra, a meglévő pályák komfortosítására. A program 27 NB I-es és NB II-es klub stadionját, illetve további ezer pályát érint. 

Kedden hivatalosan bejelentették, hogy a  kormány egyetértésével a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére. Az eseményen Orbán Viktor és Csányi Sándor aláírta az MLSZ létesítményfejlesztési koncepcióját, amelyet a kormány jóváhagyott. Ennek értelmében 2016-ig 40 milliárd forintot fordítanak majd felújításra, a meglévő pályák komfortosítására. A program 27 NB I-es és NB II-es klub stadionját, illetve további ezer pályát érint.

Csányi Sándor elmondta, az MLSZ korábban felmérte a pályák és azok kiszolgáló létesítményeinek állapotát, ezeknek a 25-30 százaléka kapta meg a jó színvonalú minősítést. A fejlesztések nagyjából 1000 amatőr pályát érintenek majd, ezen felül 27 profi létesítményt is megújítanak majd, ebből négy 8 és 14 ezer férőhely közötti, négy-öt 8 és 6 ezer közötti, a többi pedig ez alatti stadion. Orbán Viktor hozzátette, a mostani döntés nem befolyásolja a már folyó építkezéseket, így a debreceni, a ferencvárosi, a szombathelyi, vagy éppen a diósgyőri aréna munkálatait.

A fejlesztési tervek tartalmaznak egy úgynevezett budapesti csomagot is, eszerint Budán és Pesten két futballcentrum jön majd létre, ezek mellett összesen 70 pályát építenek.

"Amennyiben ezt a programot végrehajtjuk, akkor legalább annyi pálya lesz Budapesten, mint a rendszerváltás előtt" – mondta a miniszterelnök.


Kapcsolódó cikkek: 

Miskolc - Az Észak-Magyarország információi szerint a múlt szerdai kormányülésen előzetesen nem szerepelt a napirendi pontok között egyetlen ,,stadionos" előterjesztés sem, de végül mégis tárgyaltak róla a kormánytagok.

Miskolc - Szinte biztos, hogy 7 millióval kevesebb önrészt szavazott meg a közgyűlés, mint kellett volna.

Miskolc - Hogy mennyi az önkormányzati önrész, abban különböztek az álláspontok.

Miskolc - Az önkormányzat már nem akar tulajdont szerezni a Kubikon, és a fejlesztésére sem kíván költeni. Részletek >>>

Miskolc - Rendkívüli közgyűlési ülést hívott össze csütörtökön öt órára dr. Kriza Ákos polgármester. A rendkívüli ülés történéseiről élőben tudósítottunk a Borsod Online-on. Részletek >>>

Miskolc - Ha tárgyalják csak sürgősségivel kerülhet a közgyűlés elé a Diósgyőri stadion ügye. Részletek >>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában