Helyi közélet

2013.09.20. 12:25

Mindennapos testnevelés örömmel, változatosan

Miskolc - Ezentúl úszhatnak, lovagolhatnak, kerékpározhatnak, korcsolyázhatnak, aerobicozhatnak és labdajátékokat is játszhatnak a mindennapos testnevelés keretében a Martin János Szakképző Iskola diákjai.

Miskolc - Ezentúl úszhatnak, lovagolhatnak, kerékpározhatnak, korcsolyázhatnak, aerobicozhatnak és labdajátékokat is játszhatnak a mindennapos testnevelés keretében a Martin János Szakképző Iskola diákjai. A sajátos nevelési igényű tanulókat oktató intézmény ugyanis eredményesen pályázott uniós támogatására „Innovatív Iskolák Fejlesztése" címmel, melyen 175 millió forint forrást nyert el. A projektbemutatót csütörtökön tartották a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, ahol Csöbör Katalin országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, az ehhez hasonló egészségfejlesztő programoknak köszönhetően várhatóan edzettebb és egészségesebb lesz a felnövekvő nemzedék. Tózsa-Rigóné Nagy Judit, a Miskolci Tankerület igazgatóhelyettese pedig azt emelte ki: a program értéke, hogy olyan gyerekeket támogat, akik a hétköznapokban az iskolában nem biztos, hogy sikeresek. Az iskola igazgatója, Lénárt Györgyné bemutatta az intézményben folyó oktató-nevelő munkát, majd jelezte: a projekttel kiemelt céljuk, hogy az egészséges életmód és a testmozgás iránti igény beépüljön a diákok mindennapjaiba.

A projekt része még többek között az egészségfejlesztő iskolai programok megvalósítása, a pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztése, módszertani megújulás, szaktárgyi továbbképzések, az új köznevelési törvény területeinek fejlesztése, valamint a mindennapos testnevelés programjainak, helyszíneinek bővítése.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában