Helyi közélet

2013.09.30. 09:59

Körkapcsolásban Miskolc

Miskolc - Miskolc is csatlakozott az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! rendezvénysorozathoz.

Miskolc - Miskolc is csatlakozott az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! rendezvénysorozathoz.Többször élőben jelentkeztek a köztelevízió munkatársai Miskolcról a hét végén, a város ugyanis csatlakozott a kezdeményezés, az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! című tematikus rendezvénysorozathoz. Ennek keretén belül számos színes programon vehettek részt a miskolciak, illetve a hozzánk látogató vendégek.

Belvárosban, várban

Szombaton délelőtt a Szinva teraszon a ClaXoTon Quartet zenés köszöntőjével indult a program. Bár ekkor még sokan a hét fáradalmait pihenték ki, lassan benépesedett a belváros, és a Miskolci Nemzeti Színház improvizatív előadására már sokan voltak kíváncsiak. A színház művésznői, Seres Ildikó és Szirbik Bernadett - valamint kísérőjük, Regős Zsolt - által kínált "zenés parfét" jóízűen fogyasztotta a közönség, de az őket követő "kamarahangversenyt - amit a színház zenekara adott elő - is szívesen fogadták. Nagy tetszést aratott a színház Rómeó és Júlia témájú táncos flash mobja is. Koradélután újra a ClaXoTon Quartet, majd a Csodamalom Bábszínház interaktív játékán szórakozhattak a gyerekek.

Soltész Imre unokáival látogatott ki a Szinva teraszra: - Nagyon szép idő van, kihasználjuk a gyerekekkel - mondta. - A hétvégén általában nálunk vannak az unokák, örülök neki, hogy ki lehet hozni őket a lakásból! - tette hozzá.

A vasárnap délutáni programot úgy szervezték, hogy az illeszkedjen a köztévé vasárnap esti vetélkedőjéhez. A Miskolci Musical Műhely Lúdas Matyijával kezdődött a program, a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes nyilvános főpróbájával folytatódott, volt táncház az Agyagbandával, majd Bíborszél koncert, fáklyás lovas bevonulás és tábortűz is.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában