Helyi közélet

2013.09.17. 12:08

Jegyzet: Számolgatok

<em>Már számolgatok, osztok szorzok, meglesz-e az az átlag évi 100 ezer forint megtakarításom, amit a kormány az újabb rezsicsökkentés után ígér. Egyelőre nem jutottam semmire, csak nézem a sárga csekkjeimet, melyek soha nem késnek és elkeserítően sokan vannak</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Már számolgatok, osztok szorzok, meglesz-e az az átlag évi 100 ezer forint megtakarításom, amit a kormány az újabb rezsicsökkentés után ígér. Egyelőre nem jutottam semmire, csak nézem a sárga csekkjeimet, melyek soha nem késnek és elkeserítően sokan vannak. Hegyi Erika jegyzete.

Kétségtelen, nagy öröm a rezsicsökkentés, nálam rosszabb helyzetben lévőknek pedig valószínűleg valóságos megváltást jelent. Olyan országban élünk ugyanis, ahol 124 ezer milliárd forinttal tartoznak a háztartások a közműszolgáltatóknak. Több mint egymillió lakásban kapcsolták ki az áramot, 800 ezerben a gázt és 200 ezerben a távhőszolgáltatást. A statisztikákból nem derül ki, de valószínűleg több ezeren lopják az áramot (életük veszélyeztetésével) és lopják a fát, hogy meg ne fagyjanak, ha eljön a zord idő.

A rezsicsökkentés tehát mindenképpen örvendetes intézkedés. Egy kicsit az árnyékolja be az egészet, hogy épp a választás előtti évben lett ez olyan fontos a kormánynak. Meg aztán azt sem tudjuk pontosan, hogy valóban a mi terheinken kívánnak-e segíteni elsősorban, vagy a külföldi tulajdonú szolgáltatóknak szánt fricska-e a hangsúlyosabb. Mindegy, akár ez, akár ez, kicsit nyugodtabban bontom ki novembertől a számlalevelet, és ha jön a hideg, egy fokkal feljebb veszem a fűtésemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában