Helyi közélet

2013.09.24. 09:20

Interaktív táblák: így érdekesebb a tanulás

Miskolc - Negyvenhét miskolci iskola lett gazdagabb nagy értékű informatikai eszközökkel.

Miskolc - Negyvenhét miskolci iskola lett gazdagabb nagy értékű informatikai eszközökkel.Hétfőn több miskolci iskolában is bemutató órákat tartottak a pedagógusok. Azt szerették volna megmutatni a szülőknek és kollégáiknak, hogyan tudják a tanítási órákon alkalmazni azokat az informatikai eszközöket, főleg interaktív táblákat, melyeket a nyár folyamán vehettek át az oktatási intézmények. A Szabó Lőrinc Általános Iskolában a bemutató órák előtt Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere sajtótájékoztató keretében elmondta, a város 485 millió 390 ezer forint uniós forrást nyert az iskolák informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére. Összesen 47 iskolát tudtak felszerelni a legmodernebb eszközökkel, csak azok az intézmények nem kerültek be ebbe a pályázatba, melyek egy másik projekt által jutottak informatikai eszközökhöz.

Amire szükség volt

A száz százalékos támogatottságú pályázatnak köszönhetően összesen 833 személyi számítógépet, 344 tantermi csomagot (interaktív tábla, projektor, laptop) 17 szavazócsomagot, valamint a sérült diákokat segítő speciális eszközöket szerzett be a város. Kiss Gábor hangsúlyozta: minden iskola olyan eszközöket kapott, melyekre éppen szüksége volt. Jelezte: voltak olyan iskolák, melyek a pályázat lebonyolítása során egyházivá váltak, de ezek az intézmények is benn maradtak a projektben. Az interaktív táblákról szólva az alpolgármester elmondta: a mai gyerekek eredményesebben sajátítják el a tananyagot, ha azt képi formában látják. Ezenkívül kutatások bizonyítják, az emberek informatikai tudása és elhelyezkedési esélye között szoros összefüggés van.

Hétfőn a Selyemréti, a Szabó Lőrinc és a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában is tartottak bemutató órákat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában