Helyi közélet

2013.09.15. 21:57

Indul a vizes próba Kazincbarcikán

Kazincbarcika – A próbaüzem keretében hétfőn megkezdik a medencék feltöltését.

Kazincbarcika – A próbaüzem keretében hétfőn megkezdik a medencék feltöltését.A Kazincbarcika-Berente Fedett Uszoda - a Barcika Art Kft. üzemeltetésében - szeptember 30-án nyitja meg kapuit.

Mint ismeretes: Kazincbarcika és Berente önkormányzata – a kölcsönös előnyök reményében - többoldalú megállapodást kötött június végén; ennek köszönhetően a berentei önkormányzat részt vállal a létesítmény finanszírozásából.

Felújítások, eszközbeszerzések, árak, nyitva tartás

Az elmúlt hónapokban megtörtént az uszoda épületszerkezeti és gépészeti megújítása, a tető bádogozása, a szerkezeti hibák kijavítása, a teraszkorlát áthelyezése és egyebek mellett a csapadékvízelvezető rendszer felújítása is. Ez utóbbi két munka azért vált szükségessé, mert az épület belső részében beázásokat tapasztaltak. A hibák kijavítása után már a belső festések, felújítások, csinosítgatások is a finisbe érnek, s a napokban új eszközök is érkeztek: például kicserélték a sávelválasztó biztonsági kötélzetet, megjöttek a közkedvelt szauna tartozékai és egyéb műszaki berendezések.

A Kazincbarcika-Berente Fedett Uszoda nevet viselő létesítmény teljes üzemeltetési struktúrája is elkészült, ebben - a megállapodásnak megfelelően - hat berentei lakos kap munkát, kiválasztásuk megtörtént.

Hétfőig a többi uszodai álláshely is betöltésre kerül, az üzemeltető az egykori munkavállalók mellett több száz jelentkezőből választotta ki az új-régi munkatársakat.

A már zajló próbaüzem keretében szeptember 16-án indul a vizespróba, majd szeptember 30-tól az úszni vágyó közönség, az óvodások, iskolások és a sportolók előtt is nyitva áll az uszoda.

A belépőjegyek áráról, a pontos nyitva tartásról, a nevelési-oktatási intézmények, sportegyesületek, egyéb szolgáltatók létesítményhasználatáról folyamatosan egyeztet a cég- és városvezetés.

A nagyközönséget a legfontosabb tudnivalókról szeptember 23-ától – számos kommunikációs felületen – pontosan és folyamatosan tájékoztatja a Barcika Art Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában