Helyi közélet

2013.09.10. 09:07

Fesztivál után: a zajról mindig vita támad

Miskolc - Ahogy az várható volt, többen is panaszkodtak a hétvégén a Népkertben megrendezett 2. Miskolci Sörfesztivál „hangerejére".

Miskolc - Ahogy az várható volt, többen is panaszkodtak a hétvégén a Népkertben megrendezett 2. Miskolci Sörfesztivál „hangerejére". A rendezvény sajtósát, Szondy Rékát is kérdeztük.

- A Miskolci Sörfesztivál egy zenei és gasztronómiai fesztivál, így valóban igaz, hogy a Népkert az elmúlt négy napban zajosabb volt, mint egyébként szokott lenni, hiszen élő koncertek zajlottak a területen - fogalmazott Szondy Réka sajtófelelős, aki hozzátette: az előírt és engedélyezett nyitva tartást és zajszintet az esemény soha nem lépte át.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei Rendőr-főkapitányság illetékese arról tájékoztatott, hogy több bejelentés érkezett a rendőrségre a sörfesztivál hangerejével kapcsolatban. A járőrök ki is mentek minden bejelentés után a helyszínre, ám mivel a rendezvénynek éjjel 2 óráig volt érvényes engedélye, ezért rendőri intézkedésre nem került sor. Megtudtuk azt is, hogy a szervezők nem kértek rendőri biztosítást a fesztivál területére.

Tény, hogy amikor a Miskolci Egyetemi Napok zajlottak, májusonként ugyanez a probléma lépett fel, csak éppen az avasiak részéről. A megoldás ott az volt, hogy nyitott koncertet este 10 után nem tartottak - a későbbi rendezvényeket nagy sátrakba terelték. Budapesten, a Sziget esetében is hosszas egyezkedés után született mindenkit kielégítő megoldás - az akkori kerületi, most már fővárosi polgármester Tarlós István vezérletével.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában